26/03-15 10:12

Omar El-Husseins påståede hjælpere er igen i rettenOmar El-Husseins påståede hjælpere er igen i retten

Fem mænd, som er fængslet i sagen om skudattentaterne i København, skal forklare sig for lukkede døre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Endnu engang må journalister og tilhørere stå uden for retslokalet, hvor fem unge mænd én for én i løbet af torsdagen skal for en dommer i sagen om skudattentaterne i København 14. og 15. februar, som kostede to mennesker livet.

De fem personer blev anholdt i dagene og ugerne efter angrebet, og alle retsmøder i sagen har indtil nu været afholdt for lukkede døre.

Mændene er sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein op til og imellem attentaterne ved først Krudttønden på Østerbro og senere synagogen i Krystalgade.

Alle fem er varetægtsfængslet frem til dags dato, 26. marts, og nu skal retten afgøre, om de fortsat skal være fængslet i sagen.

Regeringen mangler penge til terrorpakke
Regeringen mangler penge til terrorpakke

I Københavns Byrets retssal 27 beder anklager i sagen, Stig Fleischer, som det første om at få dørene lukket.

- Jeg anmoder om lukkede døre af hensyn til sagens behandling. Vi er stadig i en tidlig fase af efterforskningen, og det vil være til skade for den fremadrettede efterforskning i sagen, hvis forhøret skal foregå for åbne døre, siger han.

Den første mand, som skal forklare sig - hvis han altså vil - er en 22-årig mand, som blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør allerede mandagen efter angrebene.

Han har mørkt skæg, og hans halvlange, mørke hår er strøget tilbage over hovedet. Han ser rolig ud, da han sætter sig ved bordet over for dommeren.

Den 22-årige er sammen med en 20-årig mand sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med at bortskaffe den riffel, som blev brugt ved Krudttønden.

Anklage: Søren Pind slår politisk plat på terror
Anklage: Søren Pind slår politisk plat på terror

De to er også sigtet for at skaffe ham to håndvåben, som blev brugt ved synagogen og ved skududvekslingen på Svanevej, hvor El-Hussein selv blev dræbt.

De resterende personer, som er varetægtsfængslet, er en 18-årig, som er i familie med den formodede gerningsmand. Han skulle have skaffet Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

To mænd på 25 og 30 med relation til bandemiljøet er også sigtet for at bortskaffe riflen fra det første angreb, samt for at "tilvejebringe effekter" forud for episoden på Krystalgade.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Eksperter kritiserer balancen i dansk terrorbekæmpelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx