Af Ritzau - 23/03-17 14:38; Opdateret: 23/03-17 15:16

Minister afviser boligboble ved billigere sommerhuslånMinister afviser boligboble ved billigere sommerhuslån

Regeringen vil hæve grænse for realkreditlån ved køb af sommerhus for at normalisere markedet, siger minister.

storybild

Finansminister Kristian Jensen vurderer ikke, at det vil skabe en boligboble, hvis grænsen for realkreditlån øges ved køb af et sommerhus. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest)

Det skal være billigere at låne penge til et sommerhus.

Sådan lyder planen fra regeringen, der vil hæve grænsen for realkreditlån fra 60 til 75 procent ved køb af sommer- og fritidshuse.

Men det kan bidrage til, at priserne stiger betydeligt og skabe risiko for en boligboble på sommerhusmarkedet, pointerer Socialdemokratiet på baggrund af økonomers udtalelser.

Den bekymring deler finansminister Kristian Jensen (V) imidlertid ikke. Det understreger han på et samråd torsdag.

- Jeg forudser ikke, at det vil medvirke til at skubbe på nogen boble. Det vil medvirke til at få normaliseret et prismarked på sommerhuse og fritidshuse, lyder det fra ministeren.

- Jeg ser risiko for flaskehalse og stigende ejendomspriser på ejerboligmarkedet. Men ikke i spørgsmålet omkring fritidsboligmarkedet, siger han.

Ved at finansiere sommerhuskøbet med realkreditlån bliver det markant billigere. Og det skal sætte "luft under boligmarkedet", så tomme sommerhuse kan afsættes, fortæller finansministeren.

- På fritidsboliger er prisudviklingen helt flad. På liggetid er den endda svagt stigende i perioden fra 2009 og fremefter, siger Kristian Jensen.

Finansministeren blev på samrådet også spurgt til en anden af regeringens planer. Den handler om, at det skal være muligt for udlændinge at købe sommerhuse i visse danske områder.

Kristian Jensen mener heller ikke, at det vil medvirke til at skabe en boligboble i kombination med en øget grænse for realkreditlån. Forslaget skal derimod ses som et forsøg.

- For at finde ud af, hvad der sker, hvis man åbner for, at udlændinge kan købe danske sommerhuse inden for et afgrænset område.

- Jeg mener ikke, det forslag betyder så meget, siger Kristian Jensen.

Regeringen lægger i sit grundlag op til flere initiativer, der skal skaffe flere turister til Danmark. Det skal blandt andet være nemmere at finde rundt i landet, og så skal der iværksættes en mere effektiv markedsføring.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Politi efterlyser mand efter seksuelt...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx