Af - 15/04-16 04:00

DF: 25.000 lufthavnsansatte skal tjekkes for ekstremismeDF: 25.000 lufthavnsansatte skal tjekkes for ekstremisme

I dag kræver det blot en ren straffeattest, hvis man skal arbejde i andre funktioner end security i danske lufthavne. DF vil have, at alle ansatte tjekkes for ekstremisme.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Alle lufthavnsansatte bør tjekkes for, om de har sympati for Islamisk Stat eller nazisme. Det vil DF kræve af justitsminister Søren Pind (V).

I dag kræver det en ren straffeattest, hvis man vil arbejde som en af de 25.000 ansatte i Københavns og Billund Lufthavne.
PET sikkerhedstjekker ansatte i security, men ingen tjekker for terrorsympatier.

- Det er betænkeligt, at man ikke tjekker, om ansatte er ekstremister. Ansatte vil jo også observere svagheder i sikkerheden, som en terrorist kan udnytte, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Efter terrorbomberne i Bruxelles sidste måned, hvor 35 døde, skrev en række ansatte i belgisk lufthavnspoliti et åbent brev om manglende sikkerhed.

I brevet kræver politiet adgangskontrol bare for at komme ind i lufthavnen, og at man afskediger en række ansatte i lufthavnen med terrorsympatier.

I Danmark arbejdede to, der har kæmpet for Islamisk Stat, ifølge den enes LinkedIn-profil, i 2007 som securityassistenter i Københavns Lufthavn.

- Det viser alt om, hvorfor der er brug for at forbedre sikkerheden, siger Peter Kofod.

Pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn skriver:

‘Alle medarbejdere, der skal arbejde i lufthavnens security-zone, skal være godkendt af politiet. I Københavns Lufthavn stiller vi desuden krav om, at alle medarbejdere skal aflevere en straffeattest. Medarbejdere i Security skal endvidere være sikkerhedsgodkendt af Trafik- og Byggestyrelsen.’

Styrelsens pressechef oplyser i en e-mail, at PET foretager det sikkerhedstjek.

Tidligere operativ chef hos PET Hans Jørgen Bonnichsen siger, at kontrollen justeres løbende.

- Antallet af PET’s sikkerhedstjek af ansatte har gennem årene været kraftigt stigende.

PET har ikke ønsket at kommentere sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx