Af - 17/08-15 15:26; Opdateret: 17/08-15 15:53

SKAT efter kritik for regnbueflag: - Vi hylder mangfoldighedenSKAT efter kritik for regnbueflag: - Vi hylder mangfoldigheden

SKAT holder på deres ret til offentligt at støtte Copenhagen Pride, selv om kritikere mener, at de bør blande sig udenom.

Bildstrecke im Grossformat »

'En myndighed, der reklamerer for seksuelle præferencer? Kvalmegrænsen er nået.'

Sådan skriver borgeren Lars Christensen på SKAT's Facebook-profil, efter styrelsen lørdag skiftede sit sædvanlige profilbillede ud med et regnbueflag - den kendte markering af, at man støtter bl.a. homoseksuelles rettigheder.

Han er langt fra den eneste, som mener, at en offentlig myndighed bør holde sig fra den slags tilkendegivelser. En række borgere har deltaget i debatten på SKAT's Facebook-side, hvor der er vild uenighed om billedets eksistensberettigelse.

Skatteminister vil holde Skat ude af private haver
Skatteminister vil holde Skat ude af private haver

Hos SKAT er der en hvis overraskelse over de skarpe reaktioner, men HR-direktør Winnie Jensen omfavner debatten.

- Den midlertidige ændring af profilbilledet har givet anledning til mest ros men også til ris. Det er vi sådan set ikke kede af, for det er jo også eksempler på den danske ytringsfrihed, siger hun til metroxpress.

- Vi gjorde det fordi, vi gerne vil signalere, at vi som arbejdsplads med 6.400 ansatte værdsætter mangfoldighed og forskellighed - ikke specifikt for at tage stilling til homoseksualitet, siger Winnie Jensen, som tilføjer, at det er første gang, SKAT på den måde støtter en sag.

Kæmpe realitydrama: Gustav smed Sy Lee af vogn
Kæmpe realitydrama: Gustav smed Sy Lee af vogn

- Vil I så gøre det samme i forbindelse med andre sager, I sympatiserer med? Børns rettigheder, ligestilling eller i forbindelse med en Røde Kors-indsamling for eksempel?

- Vi har ikke overvejet, om vi vil markere andre ting. Jeg kan understrege, at det ikke handler om fravalg, men om at det skal være noget, som dækker bredt. Vi er en myndighed, som betjener samfundet, og som embedsmænd tager vi ikke stilling til politiske spørgsmål, siger Winnie Jensen.

Dan Rachlin i chok: - Mine børn er blevet overfaldet
Dan Rachlin i chok: - Mine børn er blevet overfaldet

Ifølge en professor i statskundskab er der intet problem i at SKAT offentligt støtter et arrangement som Pride.

- Det ligger dybt i den danske identitet, at man ikke må diskriminere på bagrung af race, køn eller seksualitet. Derfor er en sådan manifestation blot en bekræftelse af tingenes tilstand, siger Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitets Institut for Statskundskab til metroxpress.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan så Copenhagen Pride ud gennem Snapchat

LÆS OGSÅ: Over 20.000 går under regnbueflag i Copenhagen Pride

LÆS OGSÅ: Putin laver 'straight pride'-flag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx