Af - 09/02-16 19:24; Opdateret: 09/02-16 20:54

Sarah blev udnyttet af en med sko-fetish: Hun er ikke den enesteSarah blev udnyttet af en med sko-fetish: Hun er ikke den eneste

Henvendelser fra 'falske kunder' med frække intentioner. Det er hvad flere sælgere på Trendsales og Den Blå Avis oplever, når de sætter stilletter til salg. En tendens begge genbrugsportaler har hørt om.

Bildstrecke im Grossformat »
Er blevet kontaktet af en mand, der havde en fetish for fødder og sko. - Jeg var ved at dø af grin gennem hele samtalen med manden. Jeg måtte nogle gange holde for røret, så han ikke kunne høre mit grin, fortæller 23-årige Rikke Pålsen Schneekloth. - Min kæreste sad ved siden af mig under samtalen og tænkte, hvad fanden sker der?. Det er lidt klamt, at han har fået mig til at snakke om mine sko i så lang tid, siger Sarah Sofie Frederiksen, der snakkede med manden i 20 minutter. Sarah Sofie Frederiksen har solgt flere til på Den Blå Avis og oplever generelt ikke, at folk ringer og spørger til produktet. Det foregår ofte gennem skrift, og hvis de ringer, er det en hel kort samtale - Det er typisk mænd, der har fetish for fødder og sko, og de folk, jeg har haft i behandling har kun tændt på høje sko. Jo højere og bedre, og gerne stilletter med bling-bling på. Det skyldes, at kvinden har en bestemt holdning i stilletterne, og at hendes fod får en bestemt vinkel i skoene. Folk der har en fod- og skofetish ser næsten foden og skoen som noget helligt, siger sexolog Signe V. Bentzen. - Sko- og fodfetish er en af de mest forekommende fetisher, men det er måske fordi, det er nemt at slippe afsted med at dyrke den. Alle har en mor, der går i damesko. I gamle dage var fetishen nok mere udbredt, fordi det eneste, man fik lov at se på en kvinde, ofte var anklen, siger sexolog Signe V. Bentzen. - Det er svært at finde ud af, hvorfor folk udvikler en fetish over for noget. Vi ved, at det er folk med en stor seksuel appetit og en stor erotisk fantasi, der udvikler de her fetisher. Typisk er det i barndommen eller ungdommen, at interessen for – i det her tilfælde – sko, opstår, siger sexolog Signe V. Bentzen. - De fleste, der har en fetish, er helt almindelig mennesker. Ofte har de også andre fetisher. Når man først giver sig selv lov til at fæste sine fantasier på et objekt, er det nemmere at få fantasier for andre objekter, siger Signe V. Bentzen. Hun fortæller, at en fetish kan ændre karakter over tid – ligesom ens seksuelle præferencer kan ændre sig. Det er meget individuelt, hvad folk med fod- eller skofetish helt konkret tænder på, forklarer Signe V. Bentzen: - Nogle tænder eksempelvis på synet af en sko, andre på synet af en sko i brug. Andre tænder på at få en sko i hånden, hvor man kan mærke varmen fra kvindens fod. - Han sagde, at stilletter var til hans kone, der var sygeplejerske på et hospital. Stillerne skulle hun bruge, når hun havde nattevagt og skulle hygge sig med lægerne. Jeg tænkte fra begyndelsen, at det var en underlig samtale, men omvendt håbede jeg jo på at gøre et salg, siger 23-årige Rikke Pålsen Schneekloth. Rikke Pålsen Schneekloth fra Nykøbing Falster blev af manden bildt ind, at han var interesseret i at købe alle hendes stilletter. I dag ærgrer hun sig over at have spildt en halv time på manden, men hun føler sig ikke krænket.

Hvorfor tænder nogle på sko og fødder, og hvilke sko tænder folk med en sko- og fodfetish mest på? Klik dig gennem galleriet og få svaret.

Stilletter, festsko, og ballerinaer. På genbrugssider som Den Blå Avis og Trendsales flyder det med skoannoncer, men det er ikke altid, at de kunder, som henvender sig på disse annoncer, reelt ønsker at købe skoene.

Nogle af disse henvendelser tjener et andet formål. Metroxpress har via Facebook været i kontakt med flere piger, der har eller har haft deres brugte sko til salg, og som fortæller, at de bliver kontaktet af mænd, der spørger mistænktsomt meget ind til skoene.

At dømme ud fra mændenes henvendelser lader det til, at de 'falske kunder' har en sko- eller fodfetish. En af dem, der har oplevet en sådan henvendelse, er 25-årige Sarah Sofie Frederiksen fra København.

Jeg blev for et halvt år siden ringet op af en mand, der sagde, at han i al hemmelighed ville købe mine stilletter til sin kæreste, der var på ferie. Han ville gerne have mig til at forklare en masse om mine sko, og han brugte mange frække ord i samtalen. Han spurgte blandt andet, om man kunne bruge skoene på en ”lækker måde”, og om jeg havde en ”lille fræk kjole”, han kunne købe med til.
Det siger Sarah Sofie Frederiksen til metroxpress.

Ekskæreste tager hævn: Sælger hans sure underbukser i genial annonce
Ekskæreste tager hævn: Sælger hans sure underbukser i genial annonce

Hun fortæller, at samtalen for alvor blev mærkelig, da manden pludselig lavede om på historien, og nu fortalte, at skoene var til hans svigermor, som var "en lille fræk sag", og som manden påstod, at han havde en affære med.

- Min kæreste sad ved siden af mig under samtalen og tænkte, ”hvad fanden sker der?”. Det er lidt klamt, at han har fået mig til at snakke om mine sko i så lang tid, siger Sarah Sofie Frederiksen, der snakkede med manden i 20 minutter.

Louise giver brugte julegaver til jul - det kunne halvdelen af danskerne også finde på
Louise giver brugte julegaver til jul - det kunne halvdelen af danskerne også finde på

Han kom aldrig og købte skoene som aftalt, men fik forinden Sarah Sofie Frederiksen til at ligge billeder af sin fod i stilletterne op på annoncen.

- Jeg vil ikke igen ligge billeder af min fod i stilletter på nettet, da jeg vil være bange for, hvilken sammenhæng billederne vil blive brugt i, siger hun.

Lasse har sat sin mumificerede kat til salg på Den Blå Avis
Lasse har sat sin mumificerede kat til salg på Den Blå Avis

Rikke Pålsen Schneekloth fra Nykøbing Falster har også gennem tiden solgt mange ting på Trendsales og Den Blå Avis. Hun fortæller, at hun også er blevet kontaktet af en mand, der fik hende til at tale i en halv time om de stilletter, hun havde til salg.

Han sagde, at stilletterne var til hans kone, der var sygeplejerske på et hospital. Stilletterne skulle hun bruge, når hun havde nattevagt og skulle ”hygge sig med lægerne”. Jeg tænkte fra begyndelsen, at det var en underlig samtale, men omvendt håbede jeg jo på at gøre et salg.
Det siger 23-årige Rikke Pålsen Schneekloth til metroxpress.

I dag ærgrer hun sig over at have spildt en halv time på manden, men hun føler sig ikke krænket.

Det flyder med hælervarer på nettet
Det flyder med hælervarer på nettet

Det er der dog andre sælgere, der gør. Trendsales udtaler til metroxpress, at de har fået flere henvendelser fra sælgere af stilletter, der har følt sig chikaneret af ligende henvendelser.

Lene Kristensen, der er head of support hos DBA, bekræfter også overfor metroxpress, at de har hørt om tendensen, men at de sjældent bliver kontaktet af brugere om det.

Mand vil sælge Bolia-sofa der 'kradser i røven': Her er møbelkædens svar
Mand vil sælge Bolia-sofa der 'kradser i røven': Her er møbelkædens svar

LÆS OGSÅ: Legendarisk salg! Så træt af damens "ruskindshyl"

LÆS OGSÅ: Kvittering og byttemærke er langt fra altid nødvendigt for at bytte i netbutikker

LÆS OGSÅ: Balmain-ræset fortsætter: Gratis bøjler sælges for 150 kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx