Af - 28/09-14 20:54

Aarhus-restaurant på kollisionskurs med amerikansk fastfood-gigantAarhus-restaurant på kollisionskurs med amerikansk fastfood-gigant

En aarhusiansk restauratør er på kollisionskurs med KFC.

storybild

Den går ikke, mener amerikanske Kentucky Fried Chicken om en ny restaurant i århusianske Åbyhøj. (Billede: Polfoto)

Kampen mellem Jensen's Bøfhus og en fiskerestaurant i Nordjylland om retten til navnet ”Jensen” har dårlig nok lagt sig, før en ny strid mellem en stor kæde og en lille restauratør truer. Denne gang er det dog ikke et dansk efternavn, men en forkortelse striden står om.

Dom: Kun Jensens Bøfhus må bruge navnet 'Jensens'
Dom: Kun Jensens Bøfhus må bruge navnet 'Jensens'

På Silkeborgvej i Aarhusbydelen Åbyhøj har forbipasserende nemlig kunnet følge med i klargørelsen af en ny restaurant ved navn KFC. Der er dog ikke tale om den amerikanske kæde, Kentucky Fried Chicken, som i forvejen har fire restauranter i København, skriver JP Aarhus. Derimod er det en lokal restauratør, som vil sælge kylling under navnet ”Kentucky Fresh Chicken”, der står bag.

- Vi har haft folk derude, og jeg har set billederne. Min vurdering er, at det er en klar overtrædelse af reglerne, siger Bjartmar Trastarson, direktør for de fire KFC-restauranter i Danmark, til JP Aarhus.

Jensens Bøfhus slagtet: 'Dårlig smag i munden'
Jensens Bøfhus slagtet: 'Dårlig smag i munden'

Han har nu varskoet kædens amerikanske hovedkvarter, der vil tage stilling til, om de opfatter det som en overtrædelse af deres varemærke. En advokat med speciale i varemærker, som avisen har talt med, vurderer, at der er tale om en krænkelse af den amerikanske kædes brand.

I Aarhus mener ejeren dog ikke, at der er tale om en krænkelse. Dels er forkortelsen skrevet med orange bogstaver og har en kylling i sit logo i stedet for den oberst, som indgår i den amerikanske kædes røde logo. Og dels fortæller ejeren, at der vil komme flere bogstaver op på skiltet, så restauranten ikke længere hedder KFC.

Smidt ud: Lille Victoria får penge og stor undskyldning fra restaurant
Smidt ud: Lille Victoria får penge og stor undskyldning fra restaurant

- De skal bare bruge deres advokater. Jeg har selv advokat og designer. Vi mangler noget, vi er ikke færdige med skiltet, siger han til JP Aarhus.

14 forfærdelige fastfood hemmeligheder
14 forfærdelige fastfood hemmeligheder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx