Af Ritzau - 04/04-17 23:25; Opdateret: 04/04-17 23:56

Børneprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder Emmy AwardBørneprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder Emmy Award

DR Ultra høster stor pris for bedste underholdning for børn med deres tv-program, hvor børn bager i mørke.

storybild

Underholdningsprogrammet Ultras Sorte Kageshow vinder sejren som bedste børneunderholdning ved Emmy Kids Award. (Billede: Danmarks Radio)

Smag, lugt og føl dig frem i komplet mørket.

Danmarks Radios børneprogram "Ultras Sorte Kageshow" får prisen som bedste underholdning for børn ved dette års International Emmy Kids Awards tirsdag aften i Cannes i Frankrig.

Det oplyser DR.

Det er første gang nogensinde, at DR løber med en Emmy for et af sine børneprogrammer. I showet bager børn kager i et mørklagt rum, og det bliver vist på kanalen Ultra, som underholder landets syv- til tolvårige.

Holdet bag programmet er overvældede over den flotte pris, siger Jonas Kryger, der er redaktør for DR Ultra, til DR.

- Vi har fået den største tv-pris, man kan, med et dansk program – udviklet internt i DR og foran koncepter med gigantiske budgetter.

- Vi er så stolte og taknemmelige over for det produktionshold, som har knoklet for at opfylde den fineste af alle missioner: at inspirere danske børn til at samarbejde og hylde det uperfekte, siger han.

I det kaotiske bageprogram, som har komikeren Nikolaj Stokholm som vært, dyster børnene om at bage en kage efter bedst mulige evne i komplet mørke.

De må føle, lugte og smage sig frem i køkkenet for at kreere en mesterlig kage.

Og det er ikke altid lige let at blive mesterbager, når lyset er slukket. Showet hylder sammenholdet og det uperfekte - til forskel voksenprogrammet Den Store Bagedyst, som har det perfekte bagværk i fokus.

For femte år i træk bliver Emmy Kids-statuetterne uddelt. Og der var i alt 13 lande nomineret i syv forskellige kategorier.

Danmarks Radio har tidligere vundet Emmy-statuetter for deres dramaserier. Herunder blandt andet for "Rejseholdet" i 2002, "Nikolai og Julie" i 2003 og "Livvagterne" i 2009.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Sportsdirektør jubler over...
bt.dk
Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx