Af - 12/02-14 08:05

Snowden: Danskerne bør være bekymredeSnowden: Danskerne bør være bekymrede

Snowden blev verdenskendt som manden bag en lang række lækkede oplysninger om USA's overvågning og aflytning. Nu vender han blikket mod Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto/EL TIEMPO)

NSA-whistlebloweren Edward Snowden kritiserer nu, at den danske regering har afvist at undersøge NSA's overvågning nærmere. I et interview med denfri.dk forholder han sig for første gang til den danske regerings håndtering af sagen.

- Virkeligheden er, at når du spørger, hvorvidt de spionerer imod dig, kan du ikke bare tage svar fra NSA, GCHQ eller nogen anden efterretningstjeneste for gode varer. Især ikke når der er overvældende beviser for, at de rent faktisk gør det , siger han.

Nyt Snowden-læk: USA spionerede mod COP15 i København
Nyt Snowden-læk: USA spionerede mod COP15 i København

Statsministeren, justitsministeren, forsvarsministeren og efterretningstjenesterne PET og FE har indtil nu sagt, at der ikke er grundlag til at tro, der foregår ulovlige amerikanske efterretningstjenester mod Danmark. Snowden er uenig og opfordrer til, at danskerne selv involverer sig.

- Danskere burde begynde at stille nogle alvorlige spørgsmål, når deres regering tilsyneladende gør det samme som den tyske, siger han og uddyber:

Internettets opfinder: Snowden gjorde verden en tjeneste
Internettets opfinder: Snowden gjorde verden en tjeneste

- Når danske myndigheder hævder, at de 'måske' indsamler oplysninger, der svarer til, hvad der blev afsløret i Norge og giver det videre til NSA – så taler de om ét specifikt program. Dette er kun en brøkdel af de signaler (efterretninger), NSA ser på fra Danmark. Samlet set taler vi om millioner og atter millioner efterretninger hver eneste dag, konkluderer han.

Snowden opholder sig for tiden i Rusland, hvor han foreløbigt har fået ét års asyl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx