Af Ritzau - 13/03-17 09:37; Opdateret: 13/03-17 10:57

DF blæser til kamp mod dobbelt statsborgerskabDF blæser til kamp mod dobbelt statsborgerskab

Man kan ikke både være dansk og tyrkisk, lyder det fra DF i debat om tyrkisk valgkamp i udlandet.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bedt Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, om at udskyde et planlagt besøg i Danmark. For DF giver sagen anledning til at tage debatten om dobbelt statsborgerskab op igen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Adem Altan)

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det "uhyrligt", at tyrkiske politikere vil føre valgkamp i Danmark.

Derfor opfordrer han til at afskaffe muligheden for at have dobbelt statsborgerskab. Det skriver han på Facebook.

- Er man dansk eller er man tyrk? Hvis man har ønsket at være dansk statsborger, kan man ikke samtidig være tyrkisk statsborger. Man kan ikke tjene to lande, skriver partiformanden.

- Drop muligheden, for at man kan have dobbelt statsborgerskab og kræv, at indvandrerne vælger Danmark til eller rejser hjem.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrede søndag Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, til at udskyde et planlagt besøg her i landet.

Det skete med henvisning til "tyrkiske udfald" mod Holland. Her er den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, blevet nægtet indrejse. Han ville tale til et vælgermøde for tyrkere i Holland.

Tyrkiets regering forsøger at overbevise tyrkere bosiddende uden for landets grænser om at stemme for en forfatningsændring. Den vil blandt andet give landets præsident mere magt.

Og det er altså i den forbindelse, at DF slår til lyd for at gå bort fra dobbelt statsborgerskab. Det blev tilladt i 2015 i Danmark. DF stemte imod loven.

Allerede fredag besøgte Mehmet Mehdi Eker, som er en af flere næstformænd i det tyrkiske Retsfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), Danmark.

Mehmet Demir, der er næstformand i foreningen Dansk-Tyrkisk Akademiker Union, var med ved mødet. Her følte han, at der var god mulighed for at stille spørgsmål og give sin mening til kende, fortalte han søndag til Ritzau.

Derfor synes han også, at reaktionerne på premierministerens besøg har været alt for voldsomme.

- Man pisker en stemning op om et arrangement, der ikke engang er så kontroversielt, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx