Af Mathias Tuxen - 23/03-18 09:59

Billede af kronprins Frederik vækker opsigt: Her er forklaringenBillede af kronprins Frederik vækker opsigt: Her er forklaringen

Under et officielt arrangement torsdag offentliggjorde Kronprins Frederik sit 29. protektorat. Ved samme lejlighed fortalte Kronprinsen også historien bag sit opsigtsvækkende mørke mærke på sin højre kind.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

Det vakte undren, da en fotograf fra billedbureauet Ritzau Scanpix onsdag forevigede Kronprinsen under afskedsparaden for generalmajor Jørgen Høll ved Flyvevåbnet i Aalborg.

Her fremgik det, at kronprins Frederik - foruden uniform og sabel - også var udstyret med et brunligt mærke på sin højre kind - som

Forklaringen på det tydelige mærke kom fra Kronprinsen selv under hans tale ved åbningen af Visitor Centre (besøgscenter, red.) hos Food Nation torsdag eftermiddag.

»​Allerførst vil jeg sige; lad være med at tjekke beskeder, når I går på trapper, for så får I sådan et mærke her,«​ sagde kronprins Frederik og pegede på sit brunlige mærke på sin højre kind.

Kronprins Frederik under sin tale ved åbningen af Food Nation Visitor Centre i København.

Kronprinsen deltog sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i åbningen af Food Nations Visitor Centre. Her blev Kronprinsen og ministrene vist rundt på en interaktiv udstilling af Danmarks kompetencer inden for for forskning, viden og produktion af fødevarer.

Det blev under åbningen desuden offentliggjort, at Kronprins Frederik er blevet protektor for Food Nation, som er et offentligt-privat partnerskab, der repræsenterer alle virksomheder og organisationer inden for primær- og forarbejdet fødevareproduktion, teknologi og udstyr, ingrediensindustrien, forskere, uddannelsesinstitutioner og restauranter.

»​Som protektor for Food Nation ser jeg selvfølgelig frem til at være tæt på et erhverv, der er verdenskendt for høj kvalitet og innovative løsninger. Og jeg vil yde mit bidrag til at styrke eksporten og synliggøre os som fødevarenation,« sagde Kronprinsen yderligere i sin tale.

Kronprins Frederik under åbningen af Food Nation Visitor Centre i København.

Målet med Food Nation og det nye Visitor Centre er at øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation og 'booste' dansk eksport.​ Kronprinsens 29 protektioner tæller foruden Food Nation blandt andet Dansk Militært Idrætsforbund, Red Barnet og Det Grønlandske Selskab.

(Billede: Henning Bagger)

(Billede: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Kæmpe dominans: Barcelona smadrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx