Af Ritzau - 23/11-16 13:57; Opdateret: 23/11-16 14:29

Samuelsen ser behov for ny 2025-planSamuelsen ser behov for ny 2025-plan

En ny regering får brug for en ny plan for dansk økonomi de kommende år, mener Liberal Alliances partileder.

storybild

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, er på vej til at bringe sit parti i regering. Det samme er partiformand Søren Pape Poulsen (K). Her ses Samuelsen før forhandlinger på Marienborg tirsdag aften. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Liberal Alliance mener, at der er brug for en ny 2025-plan, når en ny regering skal tage over efter den rene Venstre-regering.

Det siger partileder Anders Samuelsen til TV2 og DR, da han onsdag ankommer til regeringsforhandlinger på Marienborg.

Forsøget på at danne en trekløverregering er foranlediget af uenigheder om netop planerne for dansk økonomi frem mod 2025.

- Det er helt sikkert, at det, der kommer nu, kommer fra en ny regering, og derfor er der brug for en ny plan, siger partileder Anders Samuelsen (LA) til TV2 og DR.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede i august regeringens udspil til 2025-plan. Men planerne for, hvordan topskatten skulle lettes, var ikke nok for Liberal Alliance, der truede med at vælte Venstre-regeringen.

Men invitationen til at komme i regering har dog fået Anders Samuelsen til at droppe truslen om at trække tæppet under Løkke.

Også den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, mener, at der kan være brug for en ny økonomisk plan. Selv om han understreger, at K er enig i meget af det, Venstre havde skrevet i sin 2025-plan.

- Man henter jo altid inspiration. Men det her er en ny regering, der bliver dannet, siger Pape til DR og TV2.

- Så er det klart, at vi skal være enige om, hvilke udspil der skal være.

I 2025-planen foreslog Venstre-regeringen at sænke topskatten med fem procentpoint for indkomster op til en million kroner om året.

Men Liberal Alliance stillede som ultimativt krav, at topskatten skulle sænkes fem procentpoint "hele vejen op".

Det spændte ben for forhandlinger om den stort anlagte plan, der blandt andet også indeholdt en SU-reform, hurtigere forhøjelse af pensionsalderen, tvungen pensionsopsparing og reform af erhvervsskatter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx