Af Christian Hansen - 30/10-17 21:02

Top-advokat om Peter Madsens nye forklaring: Han havde kun to mulighederTop-advokat om Peter Madsens nye forklaring: Han havde kun to muligheder

- Hans troværdighed kan ligge på et meget lille sted.

Ubådssagen - Peter Madsen - Kim Wall

Da politiet den 6. oktober fandt den svenske journalist Kim Walls hoved, stod det straks klart, at hun ikke havde noget brud på sit kranium, og derfor holdt Peter Madsens forklaring om, at hun døde ved at få den tunge ubåds-luge i hovedet ved et uheld ikke vand.

Det gav ifølge den kendte forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, kun to muligheder for Peter Madsen i sit forsvar af sig selv, fortæller hun til BT. Han kunne tie eller ændre forklaring. Peter Madsen har valgt det sidste, har Københavns Politi meddelt i dag.

»Han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk,«lød det tidligere mandag fra politiet.

Mette Grith Stage vurderer, at Peter Madsens ændrede forklaring svækker hans sag, når den formentlig begynder i retten sidst i marts.

»Hans troværdighed kan ligge på et meget lille sted. Hans forklaringer er skudt i sænk af politiet, og set i det lys havde det jo nok været hensigtsmæssigt, om han fra starten enten var kommet med en skudsikker forklaring – eller havde benyttet sig af sin ret til ikke at udtale sig,« siger hun og fortæller, hvorfor hun antager, at Peter Madsen har valgt strategien at ændre sin forklaring:

»Umiddelbart vil jeg tro, at han har ændret forklaring, fordi det er fastslået, at hun ikke fik et dæksel i hovedet. Så når den forklaring ikke holder, så har han åbenbart følt, at han skulle komme med en ny forklaring.«

Mette Grith Stage fortæller, at hun oprindeligt gav Peter Madsen gode chancer for at gøre sig godt i retten. Men som sagen har udviklet sig, har hun ændret den vurdering, lyder det.

»Fra starten vurderede jeg sagen som god for forsvareren, fordi der ikke var noget lig og ingen vidner. I en sådan situation får den tiltaltes forklaring om hændelsesforløbet selvfølgelig stor betydning. Men når vedkommende hele tiden ændrer forklaring, så får anklageren gode kort på hånden, fordi han har undermineret sin egen troværdighed.«

Og netop de skiftende udsagn om, hvad der skete i ubåden Nautilus den skæbnesvangre dag i august, er Raket-Madsens helt store problem, vurderer Mette Grith Stage.

»Som jeg ser det, er den største udfordring for Peter Madsen, at han har afgivet så mange forklaringer, som politiet har skudt ned. Hans troværdighed har lidt et alvorligt knæk. Hvis han fra starten havde sagt, at hun døde af kultilteforgiftning, så havde han stået bedre. Han er kommet ind i en ond cirkel, hvor politiet gang på gang har modbevist hans forklaringer. Man skal huske, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Men han er kommet til at stå svagere. Det er en vanskelig opgave, hans forsvarer er kommet på, men måske har hun noget i baghånden.«

Peter Madsen er sigtet for drabet på Kim Wall, for usømmelig omgang med lig og for anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder.

Mens han nu erkender at have parteret liget, nægter han sig skyldig i anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab.

Sagen er berammet som en nævningesag i Københavns Byret til at løbe over otte retsdage: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. samt 25. april 2018.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx