Af - 06/10-15 10:37; Opdateret: 06/10-15 11:33

TV: - Jeg synes, det er svært at leveTV: - Jeg synes, det er svært at leve

24-årige Kristina Kasimova fra DR 3's programserie "Tæt på selvmord" fortæller, hvorfor hun meldte sig til programmet.

Kristina lever dagligt med selvmordstanker. Hør hende fortælle om de triste tanker her/DR 3 Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Kristina Kasimova er 24 år, bor på et værelse i Københavns nordvestkvarter, og så lider hun af selvmordstanker – og har gjort det, det meste af sit liv.

Det sidste var der næsten ingen, der vidste, før hun tog beslutningen om at stå frem med sine selvmordstanker i DR 3’s programserie ”Tæt på selvmord”. Ikke engang Kristinas egen mor.

Serien følger ti unge med selvmordstanker i deres hverdag, og i går kunne seerne så møde Kristina for første gang. Både når hun er på netcafé og ”skyde zombier” med kæresten, og når hun ligger i sin seng og tænker på at hænge sig ud af et vindue på grund af det lave selvværd, der har været hendes faste følgesvend siden barndommen. De triste tanker kulminerede med et selvmordsforsøg med en overdosis piller som 19-årig.

Jeg får billeder i hovedet og skal virkelig holde mig selv i skak. Hvis man står og venter på toget, tænker man: “Er det nu jeg skal gøre det?”. Den største trøst har altid været døden. Selv på gode dage, har jeg lyst til det. Men håbet om, at det måske kan blive bedre, holder mig tilbage.

Det siger Kristina til metroxpress.

Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit
Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit

Kristina fortæller, at hun ønskede at medvirke i programmet for at omfavne det, hun har været igennem og for at nedbryde det tabu, som hun selv savnede, at nogen ville bryde.

- Tankerne startede allerede, da jeg var barn. Jeg var god til at vende tingene indad. I stedet for at være vred på andre, blev jeg vred på mig selv. Når man hader sig selv, tænker man naturligvis, at man ikke burde eksistere. Jeg synes, det er svært at leve - det er et hårdt job.

Det har ikke været let at se sig selv på skærmen, fortæller Kristina, der fik lov at se programmerne igennem inden den officielle visning.

- Det sværeste var at blive konfronteret med mit selvbillede. Jeg fik set mig selv på en anderledes måde, og jeg kunne ikke lide det, jeg så, fortæller Kristina.

26-årige Cille: Er livet overhovedet værd at leve?
26-årige Cille: Er livet overhovedet værd at leve?

Det var både hendes udseende, der gik hende på, og tanken om, hvor grænseoverskridende det ville være, når venner, bekendte og familie snart skulle se hendes mørkeste tanker folde sig ud for åben skærm. Men efter noget tid vænnede hun sig til at se sin egen sårbarhed på skærmen.

- Jeg kom i tanke om, at jeg bare er et menneske, og at jeg netop ved at blotte mig selv kan stå frem med de værdier, jeg står inde for: at vi skal acceptere hinanden, som vi er.

Kristina fortæller også, at hun føler et fællesskab med de andre medvirkende i programmet.

- Når jeg ser de andre medvirkende i programmet, føler jeg en kæmpe ømhed for dem. Alt det, de siger, kender jeg til. Jeg føler et fællesskab med dem, fordi de oplever det samme. Jeg er super stolt af dem. De har gjort det godt. Det må jeg jo så også have gjort - man kan bare ikke se det selv.

Kristina kæmper stadig med selvmordstankerne og er i dag tilknyttet distriktspsykiatrien. Men hun har gjort sin hf færdig og er blevet klar over, at hun kan bruge de negative tanker til noget positivt.

- Modgangen, depressionen og sårbarheden har holdt mig tilbage i så mange år. Men nu har jeg indset, at det har fyldt så meget i mig, at jeg skal bruge det til noget. Jeg vil gerne arbejde med børn og unge, der har det svært. Jeg skal bare finde ud af, hvilken retning, jeg skal gøre det i, siger Kristina.

De resterende afsnit af "Tæt på selvmord" sendes de kommende fire mandage på DR 3 klokken 21.30

Ville springe ud fra bro - disse tre ord reddede ham fra selvmord
Ville springe ud fra bro - disse tre ord reddede ham fra selvmord

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx