Af Ritzau - 12/10-16 12:59; Opdateret: 12/10-16 14:28

11.500 flerlingefamilier mister del af børnepenge med 2025-plan11.500 flerlingefamilier mister del af børnepenge med 2025-plan

Der er stordriftsfordele ved at have flere børn, mener regering. Ikke når det er tvillinger, lyder det fra S.

storybild

Regeringen vil nedsætte børnefamilieydelsen, så kun de yngste to børn udløser den fulde økonomiske støtte. Hvis familier har tre børn, bliver støtten til det ældste beskåret. Og så skal der ikke være støtte til mere end tre børn. (Billede: Free/Colourbox)

Familier med tre eller flere børn kan se frem til at modtage mindre i børnefamilieydelse - også kaldet børnepenge - hvis regeringen kommer igennem med sin plan for dansk økonomi frem til 2025.

Og det gælder også familier, der har tvillinger, trillinger eller ligefrem et større antal - såkaldte flerlinger.

Cirka 11.500 såkaldte flerlingefamilier vil blive berørt, hvis regeringens plan om et loft over børnepengene kommer igennem. Det svarer til 12 procent af dem, der vil blive ramt af loftet.

Det fremgår af et svar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Socialdemokratiets familieordfører Julie Skovsby.

Loftet skal ifølge regeringen indrettes på den måde, at familier med to børn får fulde børnepenge. For familier med tre børn vil støtten til det ældste barn blive sat ned med en fjerdedel.

Og så skal det være slut med at give støtte til mere end tre børn, mener regeringen. Et af regeringens argumenter for forslaget er, at der er stordriftsfordele ved at have mange børn.

Men det passer ikke, når der er tale om flerlinger, mener Julie Skovsby.

- Man kan jo ikke bruge den samme jakke eller de samme vintersko, siger hun.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, medgiver, at der ikke nødvendigvis er de samme stordriftsfordele for flerlingefamilier.

Netop derfor vil regeringen bevare et særligt flerlingetilskud, der udbetales ved siden af børnefamilieydelsen. Men det ændrer ikke på, at flerlingefamilier har udsigt til færre penge end i dag.

- Men vi oplever altså, at der er rigtig mange, der kommer hertil inden for det sidste års tid, som ønsker at blive familiesammenført med nogle endog meget store familier, siger Louise Schack Elholm.

- Vi ved, at cirka 60 procent af dem, der bliver berørt af det her loft, er indvandrerfamilier. Så det er også for at fjerne det incitament, der er til at lade være med at være en del af samfundet, når man får mange børn.

Børnefamilieydelsen er på 4470 kroner i kvartalet for børn på nul til to år. For de tre- til seksårige får forældrene 3537 kroner i kvartalet, mens ydelsen er på 2784 kroner i kvartalet for børn op til 14 år.

Børn på 15-17 år udløser et tilskud på 928 kroner i måneden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx