Af - 03/12-16 14:58

Hver anden mand har nu skægHver anden mand har nu skæg

Skæg er yderst populært hos danske mænd. Og mange kvinder er glade for det.

Bildstrecke im Grossformat »

Skæg-moden har de seneste år skyllet ind og over Danmark, og skægstubbene har bredt sig så kraftigt, at hver anden danske mand i dag har en eller anden form for skæg. Det viser en undersøgelse, YouGov har lavet for Barberklingen.dk, skriver Søndagsavisen.

- Skæg er den største forandring i det mandlige fysiske udtryk, vi har haft i en generation. Du skal ikke langt tilbage i tiden, før det at have et skæg var udtryk for, at man var lidt uden for samfundet. Det er helt forandret nu, forklarer livstilsekspert Henrik Byager til Søndagsavisen.

Nyt studie: Skæg gør mænd mere attraktive
Nyt studie: Skæg gør mænd mere attraktive

Ifølge Maria MacKinney-Valentin, der forsker i fænomenet skæg, giver skægstubbene er helt bestemt og moderne udtryk.

- Det er blevet en social værdi at signalere, at man er afslappet. Det er skægget med til. For mænd er skæg også en god og effektiv måde at skille sig ud på, fordi et godt, kraftigt skæg ikke kan kopieres af andre, forklarer hun.

Kvinderne har også taget skæg-moden til sig. Hver anden kvinde svarer i samme undersøgelse, at de foretrækker en mand med en eller anden form for skæg.

GALLERI: Er det her verdens flotteste skæg?
GALLERI: Er det her verdens flotteste skæg?

Det mest almindelig er dog fortsat glatbarbering. 48 procent af mændene skraber ansigtet glat hver dag, 18 procent har skægstubbe, 12 procent har fuldskæg, 5 procent har fuldskæg med bakkenbarterne barberet væk, 4 procent har lokumsbræt rundt om munden, mens 4 procent har overskæg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Ti kvinder anklager McDonald's for...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx