Af Ritzau - 15/06-16 10:57; Opdateret: 15/06-16 13:51

Bødskov: Han slår mig med en knytnæve i tindingenBødskov: Han slår mig med en knytnæve i tindingen

Tidligere justitsminister Morten Bødskov blev slået i ansigtet tirsdag aften, da han overværede fodboldkamp.

storybild

Morten Bødskov er chokeret efter at være blevet overfaldet på Islands Brygge. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Gerningsmanden, der tirsdag aften slog den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) med en knytnæve, spurgte Bødskov til hans politiske baggrund.

Det skriver Morten Bødskov på Facebook, hvor han også skriver, at han er chokeret efter overfaldet.

- Jeg er selvfølgelig temmelig chokeret over dette, har noget ondt i hovedet i dag, og kinden er lidt blå/lilla. Politiet var heldigvis hurtigt til stede og er nu i gang med efterforskningen, skriver Bødskov.

Ifølge Bødskov sad han tirsdag aften og overværede EM-kampen mellem Portugal og Island på storskærm i København med en ven, før overfaldet skete.

En mand, som Bødskov beskriver som i begyndelsen af 20'erne, værende iført mørke jeans og mørk hættetrøje, kommer på et tidspunkt målrettet imod dem og sætter sig ved siden af Bødskov.

- Han spørger mig, om jeg ikke er tidligere justitsminister, om jeg ikke er socialdemokrat, og hvad jeg hedder? Efter jeg har svaret ham, spørger han, om jeg ikke kan forklare socialdemokraternes økonomiske politik, skriver han.

Men svarene var tilsyneladende ikke nok for overfaldsmanden.

- Da jeg beder ham uddybe det spørgsmål, bliver han lidt svævende, rejser sig pludselig hurtigt op og slår mig hårdt med en knytnæve i tindingen.

- Idet han slår mig, siger han noget i retningen af, "det her er fra Mouril", eller "det her er fra Mourine". Hvad det betyder, ved jeg ikke, skriver Bødskov.

Efterfølgende løber gerningsmanden væk.

Morten Bødskov var onsdag formiddag på vej til politistationen for at tale med politiet om det videre forløb i sagen. Det fremgår ikke, om han har tænkt sig at anmelde sagen.

Selv om Socialdemokraternes erhvervsordfører ikke selv kan vurdere, hvorvidt det er politisk motiveret, er hans formand, Mette Frederiksen, ikke i tvivl.

- Det er et politisk motiveret overfald. Det er rystende. Og jeg fordømmer det på det allerkraftigste. Politisk vold er det sidste, Danmark har brug for, skriver S-formand Mette Frederiksen på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx