Af - 13/09-16 09:52; Opdateret: 13/09-16 10:03

Gymnasieelev: - Jeg ville ønske vores skole var etnisk opdeltGymnasieelev: - Jeg ville ønske vores skole var etnisk opdelt

2.g'er Einar Bang Therkildsen skriver i et debatindlæg i Politiken, at han føler, han går glip af 'det typiske danske ungdomsliv'.

storybild

Årets studenter årgang 2013. // Studenterne danser i Randers. Her er det de røde huer fra Paderup Gymnasium der danser om Niels Ebbesen (Billede: Annelene Petersen)

Langkaer Gymnasium i Aarhus-bydelen Tilst samler elever med indvandrerbaggrund i nogle få klasser.

Gymnasiet forsøger at stoppe for de etnisk danske elevers flugt fra gymnasiet. Derfor laver de fire klasser, som udelukkende består af elever med anden etnisk baggrund end dansk, så de resterende klasser kan fordeles ligeligt.

Elevråd forstår godt opdeling af etniske elever
Elevråd forstår godt opdeling af etniske elever

Og Einar Bang Therkildsen, der går i 2.g, skriver i et debatindlæg i Politiken, at han kender til problemet fra sit gymnasium.

- Som en af de fire etnisk danske elever i klassen ville jeg ønske, at der havde været mulighed for en lignende opdeling hos os, skriver han.

Einar Bang Therkildsen skriver om flere eksempler, hvor han mener, han bliver frarøvet det 'typiske danske ungdomsliv'.

- Et godt eksempel er vores studenterkørsel. Den klasse, der lige er gået ud, 2 år over mig, havde stablet en aftale på benene omkring alkoholindtagelse på vognturen... Det endte med, at vognen blev delt op med en zone, hvor det var tilladt at drikke, og en zone, hvor det ikke var, skriver gymnasieeleven.

Opdeling af etnicitet i gymnasium vækker opsigt hos amerikansk medie
Opdeling af etnicitet i gymnasium vækker opsigt hos amerikansk medie

Et eksempel, han mener viser, at flere traditioner forsvinder, som mange ellers ser som gode ungdomsminder.

- Et andet eksempel er gallafesten på skolen, hvor der er krav om kjolelængder... Da hverken 1. g’ernes eller 2. g’ernes kjoler må nå ned til fødderne, besluttede samtlige muslimske piger fra min klasse, at det forhindrede dem i at dukke op til festen. Det resulterede i, at vi kun var to fra min klasse, der kom til vores gallafest.

Sådan skriver Einar Bang Therkildsen, der også så problemer op til festen:

- I idrætstimerne, i ugerne op til festen, lærer man for eksempel at danse les lanciers og vals, og dette resulterer i, at mange minoritetselever, især pigerne, vælger at blive væk fra timerne, de de siger, at det er imod deres religion at holde en fremmed mand i hånden.

- Det er oplevelser som disse, der resulterer i følelsen af, at jeg går glip af det typiske danske ungdomsliv, afslutter han og foreslår:

- En midlertidig løsning kunne være etnisk opdeling, men det bedste sted at begynde ville være med fordelingen af elever ud på alle gymnasier, så man ikke ender med ghettogymnasier som mit.

Rektor håber at undgå diskrimination med opdelte klasser
Rektor håber at undgå diskrimination med opdelte klasser


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx