Af - 18/07-16 17:55

Voldtægt vækker harme i asylcenter: - Alle er meget, meget vrede på hamVoldtægt vækker harme i asylcenter: - Alle er meget, meget vrede på ham

Beboerne i teltlejren på Vilstrupvej i Haderslev frygter borgernes reaktioner. Det sker efter en voldtægt, hvor en asylansøger voldtog en 19-årig kvinde.

storybild

(Billede: kim Haugaard)

En 24-årig mand fra et asylcenter i Haderslev er blevet anholdt og sigtet for at have voldtaget en 19-årig kvinde på Sønder Otting Skole i Haderslev natten til lørdag.

Manden blev praktisk talt taget på fersk gerning, da han var ved at lyne op, fortæller vagtchef Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Jyske Vestkysten.

Den 24-årige mands ugerning har sat sindene i kog i teltlejren på Vilstrupvej, hvor han er tilknyttet.

Syriske Mulham Yusuf Buzum på 25 har levet et år i teltlejren, og han er tydeligt berørt.

- Alle taler om det her i lejren, og alle er meget, meget vrede på ham. Jeg kan slet ikke sige præcis, hvordan jeg føler, for det er så slemt. Jeg føler mig skamfuld, vred og ked af det, siger han til Jydske Vestkysten.

I teltlejren er de andre asylansøgere bange for lokalsamfundets reaktioner.

- Jeg er bange for, at folk vil være bange for mig, når jeg går på gaden, fordi jeg er flygtning. Det gør mig meget trist. Jeg håber, nogen forstår, at vi ikke alle er sådan, siger Mulham Yusuf Buzum, som har meget ondt af den 19-årige kvinde, det er gået ud over.

Han fortæller til Jydske Vestkysten, at han ville ønske, at han kunne få lov til at møde kvinden og vise hende, at ikke alle flygtninge er som gerningsmanden.

Mulham Yusuf Buzum fortæller også, at sagtens kan forstå, at danskerne bliver bange, når sådan en asylansøger voldtager en lokal kvinde.

- Ja. Jeg forstår, at danskerne bliver bange og vrede. For det er meget slemt, det han har gjort. Han er her for at få et bedre liv og være i sikkerhed. Og så gør han sådan noget. Han åbner en meget stor dør for had og vrede. Men ikke alle flygtninge er sådan.

Her fandt voldtægten sted:

LÆS OGSÅ: En 24-årig asylansøger sigtet og fængslet for voldtægt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx