Af Ritzau - 26/08-16 10:23; Opdateret: 26/08-16 13:58

Skats topchef fritstilles efter skandalesagerSkats topchef fritstilles efter skandalesager

På dagen, hvor regeringen præsenterer sin plan for en genopretning af Skat, fritstilles direktøren.

storybild

Skat-topchef Jesper Rønnow Simonsen fritstilles med øjeblikkelig virkning efter en række skandalesager i Skat. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Den øverste chef for Skat, direktør Jesper Rønnow Simonsen, fritstilles med øjeblikkelig virkning efter fire år på posten. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse. I stedet konstitueres den nuværende direktør for kundeservice, Merete Agergaard, som øverste chef i Skat.

Rokaden kommer samme dag, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterer en plan, der skal få det skandaleramte Skat på ret kurs. Ledelsesændringen er en del af planen, lyder det i meddelelsen.

- I de sidste år har en række svære sager sat Skat i fokus, og opsparede problemer har udfordret den daglige drift, siger Jesper Rønnow Simonsen i meddelelsen fra Skat.

- Jeg fik lov til at være direktør for Skat i en tid, der krævede oprydning, omstilling og markante teknologiske, kulturelle og kompetencemæssige ændringer, som langt fra er tilendebragt. Min arbejdsgiver ønsker, at andre kræfter gør det arbejde færdigt, tilføjer han.

Før fyringen kom frem, vakte det undren blandt de folkevalgte på Christiansborg, at skatteministeren havde valgt at frede Skat-direktøren. Jesper Rønnow har haft det overordnede ansvar for de seneste års skandaler i myndigheden - blandt andet ulovlig inddrivelse af gæld.

Den konstituerede chef Merete Agergaard siger, at hun er ydmyg over at påtage sig den store opgave.

- Skattevæsenet står med nogle store udfordringer, som vi skal have løst så godt og så hurtigt som muligt.

- Min vigtigste opgave er at sørge for, at skattevæsenet kommer igennem denne svære tid på den bedst mulige måde, og at borgere og virksomheder oplever en god service, mens skattevæsenet i disse år forandres. Det vil jeg arbejde hårdt for, siger Merete Agergaard.

Tirsdag kom det frem, at Skat har formået at tabe hele 12,3 milliarder kroner, fordi man trods advarsler blev ved med at refundere udenlandske svindlere skat på aktieudbytter.

Karsten Lauritzen tiltrådte som skatteminister sidste sommer, og det var lige omkring det tidspunkt, at Skat fik et tip om, at der foregik svindel med udbytteskat.

Alligevel fortsatte Skat udbetalingerne en måned frem. Den måned alene løb svindlen op i tre milliarder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx