Af - 22/01-15 12:41; Opdateret: 22/01-15 12:52

Facebook-opdatering til debat: Du er her kun for at voldtage piger - terrorist-svinFacebook-opdatering til debat: Du er her kun for at voldtage piger - terrorist-svin

37-årige Siddik Laustens indlæg på Facebook vidner om kedelige fordomme i Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto)

Siddik Laustens mor er fra Aarhus - hans far er fra Tyrkiet. Han er født og opvokset i Danmark og arbejder som gymnasielærer.

I telefonen er han velformuleret, og et opslag på hans Facebook-feed viser en grammatik, der overgår mange andre danskeres. Hans Facebook-opslag vidner imidlertid også om en kedelig side af det danske samfund.

- I sidste uge mente en mand, at det var ok at sige ”terroristsvin” til mig i forbifarten. Ikke så sjældent bliver jeg kaldt perker og for nogle år siden blev jeg slået med en stok i Fakta med ordene ”muslimersvin”. Har tidligere fået at vide, at jeg kun var i landet for at voldtage danske piger (sagt af et midaldrende par), skriver Siddik Lausten i opslaget.

Nanna blev overfaldet: - Det skal ikke handle om racisme
Nanna blev overfaldet: - Det skal ikke handle om racisme

I skrivende stund er Siddiks oplevelser med racisme i Danmark delt mere end 450 gange.

- Mest undrer jeg mig over, hvor svært det faktisk er, bare at være helt "almindelig dansker." Uden tilråb. Uden åndssvage valg til latterlige ”råd” eller uden en latterlig kategori-inddeling af OS forskellige danskere, skriver han videre i opslaget.

Siddik ønsker ikke at kommentere opslaget yderligere lige nu. I stedet har han tænkt sig at skrive et avisindlæg.

Rasende kunde: Tjener skrev grov ‘joke’ på bon
Rasende kunde: Tjener skrev grov ‘joke’ på bon

I opslaget på Facebook er Siddik især bekymret for, hvordan unge med forældre med en anden kultur end den klassisk danske må opleve hverdagen.

- Tænk, at de i forvejen usikre teenangere (for teenagere er jo for pokker i forevejen skide usikre), som sikkert gerne vil være som alle andre, skal kaldes terroristsvin, potentielt terrorist eller skulle være med til, at stå til ansvar for ekstremister og forbrydere – når jeg efter 37 år stadig oplever det, så tænker jeg, at det for de svageste af de unge med de laveste ressourcer godt kan være lidt svært, at føle sig som rigtig dansker – også selvom de rigtig gerne ville være det.

Hvad synes du om hans indlæg? Skriv en kommentar herunder.

LÆS OGSÅ: Næsten hver femte adopterede har følt sig udsat for racisme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx