Af - 22/07-16 14:17; Opdateret: 23/07-16 16:20

Dansk restauratør raser over gæster: - Jeg har fået nok!Dansk restauratør raser over gæster: - Jeg har fået nok!

Ejeren af Restaurant Taller i København frygter, at han må lukke ned, hvis der ikke sker en holdningsændring.

storybild

Jakob Brink Lauridsen, der ejer Restaurant Taller, er træt af folk, der bliver væk fra reservationer. (Billede: Privat/Facebook)

Ejeren af Restaurant Taller i København har efter efter eget udsagn ‘ganske enkelt fået nok!’.

Godt nok driver Jakob Brink Lauridsen en succesfuld restaurant, der er blevet nomineret til en michelin-stjerne - men nu frygter han, at han må dreje nøglen om inden længe, hvis der ikke snart sker en ændring.

Københavnsk kok vinder landets største kokkekonkurrence
Københavnsk kok vinder landets største kokkekonkurrence

I et ærligt opslag på Facebook skriver han således, at flere og flere kunder simpelthen ikke dukker op, når de har reserveret bord i restauranten. Faktisk er det så grelt, at 29 procent af alle reservationer siden den 1. januar i år er udeblevet.

- Vi møder alle ind meget tidligt hver eneste dag for at gøre vores gæster glade, når de kommer og skal spise hos os. Vi arbejder på vores egentlige fridage for at udvikle, teste og gøre hver eneste lille detalje bedre og skarpere, end de var ugen inden, skriver Jakob Brink Lauridsen og supplerer:

- Vores reward? Mange penge? nej, langt fra.

Senest var den gal i aftes, hvor Jakob Brink Lauridsen troede, der var fuldt hus. Han kaldte derfor ekstra bemanding ind for at være sikker på, at restauranten var klar til at modtage alle gæsterne - men det endte i en stor skuffelse.

TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne
TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne

- Som aftenen skrider frem, bliver køkkenet mere og mere utålmodigt. Jeg kan se skuffelsen i deres øjne - hvor bliver gæsterne af? Tre borde - i alt ni gæster - kommer ikke til trods for, at de selv har bekræftet deres booking, efter denne er lavet. Ni gæster ud af 28!!! Er det fordi, folk er ligeglade? Ville de hellere spise på en anden restaurant? Er de blevet syge?

- Svaret har jeg ikke, men om det er det ene eller andet, så er det mindste, man kan gøre, at tage telefonen og ringe til os, lyder hans opsang nu på Facebook, hvor opslaget er blevet delt mere end 500 gange siden i aftes.

Hvis det bliver ved på den måde, så er Jakob Brink Lauridsen bange for, at han må lukke - der er simpelthen ikke penge til at fortsætte, hvis så mange kunder reserverer bord uden at dukke op.

- Jeg bliver skuffet, ked af det og sur. Vi har brug for at alle gæster kommer, at drive restaurant i Danmark koster rigtig mange penge, så mange penge, at hvis dette fortsætter så lukker vi butikken.

Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden
Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden

Derfor føler han sig nødsaget til at tage et - for ham - drastisk skridt i et forsøg på at vende kurven.

- Jeg hader at skulle gøre dette, faktisk så strider det imod alt hvad jeg tror på, men fra og med i næste uge tager vi et depositum på alle borde. Jeg håber, vores gæster vil kunne forstå, hvorfor vi gør det. Regnestykket er ret nemt - fortsætter vi som nu, så er der ikke noget, der hedder Restaurant Taller meget længere, og det er det sidste, vi ønsker! Vi elsker denne lille restaurant og vores fantastiske personale, slutter han.

Du kan se hele Jakobs opslag herunder:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx