Af Marc Nicholas Thygesen - 21/09-15 10:55; Opdateret: 21/09-15 11:23

Kristian Jensen er åben for danske tropper til SyrienKristian Jensen er åben for danske tropper til Syrien

Udenrigsminister Kristian Jensen afviser i interview med tidsskriftet Ræson ikke at sende tropper til Syrien.

storybild

- Jeg er åben, men ikke afklaret, siger Kristian Jensen. Udenrigsminister Kristian Jensen. (Billede: Polfoto/Daugaard Jens Henrik)

Det er ikke udelukket at sende danske tropper til Syrien.

Kristian Jensen: Thorning er stærk kandidat til FN-job
Kristian Jensen: Thorning er stærk kandidat til FN-job

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i et interview med tidsskriftet Ræson, som udkommer i oktober. Ræson lægger mandag ministerens udtalelser om Syrien fra interviewet på sin hjemmeside.

- Jeg er åben, men ikke afklaret. Vi tager stilling til det, når vi skal sende vores danske F-16-fly af sted igen. Der er flere ting, der er afgørende for mig. Den ene ting er vores alliancepartnere, siger Kristian Jensen.

- Den anden ting, det er, at vi kan sende vores danske soldater ud med et stærkt og bredt mandat i ryggen. Jeg tror, at det er afgørende, når vi sender soldater ud på så farlige missioner, at de ved, at det er sket på et bredt mandat.

Regeringen trækker i oktober syv danske F-16 fly tilbage fra Ahmed al-Jaber-flybasen i Kuwait, hvorfra de i et år har bombet Islamisk Stat i Irak. Det sker efter kritik fra danske flymekanikere, før forsvarsminister Carl Holst (V) sidst i august besøgte flybasen.

Kristian Jensen: Svært at måle succes af asylannoncer
Kristian Jensen: Svært at måle succes af asylannoncer

De danske F-16 fly genudsendes i forsommeren 2016 til at bekæmpe den militante islamistiske organisation, Islamisk Stat, oplyste Kristian Jensen i slutningen af august.

DF: Kristian Jensen skaber usikkerhed om asylpolitik
DF: Kristian Jensen skaber usikkerhed om asylpolitik

Regeringen overvejer at udvide den danske krigsindsats, fordi Islamisk Stat ikke skelner mellem Irak og Syrien, forklarer udenrigsministeren.

- Når F16’erne er klar til at komme tilbage igen, vil vi tage en pejling af, hvor vi er henne. Er vi et sted i konflikten på jorden og med vores alliancepartnere, hvor det er relevant at inddrage andre områder end Irak? siger Kristian Jensen.

- Jeg mener, at vores udfordring i høj grad består i, at det for ISIL er ligegyldigt, om vi taler om Irak eller Syrien – det er et territorium, de vil herske over, og vi er nødt til at trænge dem tilbage.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx