Af - 20/01-16 11:21; Opdateret: 20/01-16 13:58

Rene: - Vi med ansigts-tattoo bør betale selvRene: - Vi med ansigts-tattoo bør betale selv

Staten brugte sidste år en kvart million på nye lejligheder og på at fjerne tatoveringer på folk, der vil ud af bandemiljøer. Ansigtstatoverede Rene Ekkelund er imod

storybild

33-årige ansigtstatoverede Rene Ekkelund Jørgensen fra Aarhus, der her er med sin 16-årige datter Sasha, er imod, at stat eller kommune betaler for at fjerne tatoveringer. Det har stat og kommuner ellers gjort for mindst 17 danskere. (Billede: Johnny B)

En heftig tatovering af en ildspyende drage op ad kinden kan gøre det svært at få et job.

Og er du tidligere bandemedlem bliver du bedt om straks at fjerne alle rockertatoveringer og skal ofte have en ny bopæl.

National Forebyggelsescenter under Rigspolitiet har i 2015 brugt 248.768 kroner på at fjerne tatoveringer og akut betale for en ny bolig for at hjælpe 14 bandemedlemmer ud af kriminalitet, viser metroxpress aktindsigt.

»I nogle grupper er det sådan, at man ikke må bære tatoveringerne, når man ikke længere er en del af grupperne,« forklarer politikommissær Peter Steffensen.

Folk som ofte er dømt for kriminalitet får altså betalt bolig og for at få fjernet tatoveringer af statskassen.

Også jobcentre i Albertslund, Københavns og Skanderborg Kommune har finansieret at få fjernet tatoveringer på ansigt og hænder, så folk kunne komme i job, viser metroxpress rundspørge hos landets kommuner.

»Serviceloven åbner mulighed for, at vi kan gå ind og hjælpe. I tilfælde hvor ansigtstatoveringer er med til at forhindre en borger i at få job, kan det give god mening at få dem fjernet. Det er mange penge, men de er godt givet ud,« siger beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen fra Skanderborg, der har brugt 56.250 kroner på, at en borger kunne få fjernet en ansigtstatovering.

33-årige aarhusianske Rene Ekkelund Jørgensen er tatoveret i hele ansigtet, men er imod, at tatoverede kan gå til kommunen eller staten og få skattepenge til at få dem fjernet.

»Det offentlige burde bruge pengene på noget fornuftigt – som eksempelvis ældre. Og så må os med ansigtstatovering tage ansvar for de tatoveringer, som vi selv har fået lavet. Vi må selv betale, hvis vi vil have dem fjernet,« siger han.

LÆS OGSÅ: Ansigtstatoveret Ronnie: 'Jeg er et almindeligt menneske'

LÆS OGSÅ: Forskere: Her er det dummeste sted, du kan blive tatoveret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx