Af - 19/08-14 17:15

Radikale afviser at gøre klar til Vestager-exit med stedfortræderRadikale afviser at gøre klar til Vestager-exit med stedfortræder

Udnævnelsen af en stedfortræder for partiets politiske leder, Margrethe Vestager, betyder på ingen måde, at hun er på vej til EU, siger gruppeformanden.

storybild

Den radikale gruppeledelse på partiets sommergruppemøde, hvor Morten Østergaard blev formel nummer to efter Margrethe Vestager. (Billede: Polfoto)

De Radikales udnævnelse af en stedfortrædende politisk leder i folketingsgruppen er er på ingen måde et forsøg på at sikre arvefølgen i partiet i tilfælde af, at Margrethe Vestager skulle blive udnævnt til en toppost i EU.

Det fastslår partiets gruppeformand, Camilla Hersom.

De Radikale har fundet afløser for Christian Friis Bach
De Radikale har fundet afløser for Christian Friis Bach

- Det er det ikke. Det er meget spændende med de her europæiske poster, men de der gisninger ryger efterhånden meget langt ud, siger hun som reaktion på spekulationer om, at hendes partiformand kunne være på vej til Bruxelles.

Posten som stedfortrædende politisk leder tilfaldt skatteminister Morten Østergaard, der var partiets næstformand, indtil han blev udnævnt som minister.

Engell: Mette Frederiksen afløser Thorning
Engell: Mette Frederiksen afløser Thorning

Og udnævnelsen skal i virkeligheden bare ses som en formalisering af den placering, som Morten Østergaard allerede havde i partiet, fortæller Camilla Hersom.

- De facto har Morten Østergaard været stand in for Margrethe (Vestager, red.), når hun ikke har kunnet. Og da vi snakkede om gruppeledelsen, blev vi enige om, at vi formelt burde vælge Morten som det han er, nemlig medlem af gruppeledelsen, siger den radikale gruppeformand.

Udenlandske medier: Thorning er et varmt navn
Udenlandske medier: Thorning er et varmt navn

I modsætning til de fleste andre partier i Folketinget bliver De Radikale ikke ledet af partiets formelle formand, men af formanden for folketingsgruppen.

Men da partileder Margrethe Vestager ikke kunne fortsætte som gruppeformand i forbindelse med sin udnævnelse som minister i 2011, har folketingsgruppen hvert år udnævnt hende til politisk leder i forbindelse med sine sommergruppemøder.

Vestager: Sag fra Viborg om millionstøtte er alvorlig
Vestager: Sag fra Viborg om millionstøtte er alvorlig

Det var således også i forbindelse med partiets sommergruppemøde den 11. august i år, at Morten Østergaard for første gang fik formaliseret sin placering som nummer to i partiets hierarki.

Før topmøde: Thorning møder ny EU-formand
Før topmøde: Thorning møder ny EU-formand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx