Af - 24/05-17 21:31

Fjorten hunde fjernet fra ejer: Gik rundt i deres egen afføringFjorten hunde fjernet fra ejer: Gik rundt i deres egen afføring

Tirsdag rykkede Dyreværnet ud for at fjerne 14 hunde og en kat fra deres ejer i Rødby. Hundene var i så dårlig stand, at flere af dem havde behov for operation - men nu risikerer hundene at komme tilbage til ejeren. Og det er for groft, mener Dyreværnet.

Dyreværnet måtte tirsdag den 23. maj fjerne 14 hunde fra en ejer, fordi hun ikke kunne passe dem ordentligt. Hundene levede under så kummerlige kår, at flere af dem havde massive skader på led og tænder. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det var et trist syn, der tirsdag mødte udrykningsmedarbejderen fra dyreværnsforeningen Dyreværnet og Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Foreningen, som er en privat organisation, der kæmper for at fremme dyrs sundhed og vilkår, havde fået nys om, at der skulle befinde sig et antal misrøgtede hunde på en adresse i Rødby. Og da de rykkede ud til ejeren fandt de 14 hunde af chiuauablanding og en kat, som gik rundt blandt afføring i beskidte omgivelser.

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende var huset var så beskidt, at det var sundhedsfarligt at opholde sig i.

Denne video får folk til at boykotte ny Hollywood-film efter dyremishandling
Denne video får folk til at boykotte ny Hollywood-film efter dyremishandling

Hundene er nu hos Dyreværnet for at blive tilset af dyrlæger. Og det var strengt nødvendigt, at dyrene fik hjælp, forklarer dyrlæge og direktør i foreningen Rikke Christensen-Lee.

»Det her går under det, man kalder grov uforsvarlig behandling af dyr. Ejeren har ikke direkte mishandlet dyrene, men har ladet stå til. Hundene var underernærede og havde forfærdelige tandproblemer. Hos en var der så meget tandsten, at knoglen var begyndt at stikke ud ved tandkødet. Der var også indavlsproblematikker, hvor flere af dem havde så løse knæskaller, at de havde sat sig fast på indersiden af benet. Hos en af hundene kunne jeg ikke engang finde knæskallen,« fortæller Rikke Christensen-Lee.

Dyreværnet står udover at kæmpe for et godt dyreliv også for at videreadoptere indleverede kæledyr til nye kærlige hjem. De håber nu på, at de kan beholde hundene og give dem en ny start med andre ejere.

22-årig lagde selfie på Facebook: Så mistede hun sin hest
22-årig lagde selfie på Facebook: Så mistede hun sin hest

Men håbet om nye hjem for hundene kan få lange udsigter. For når ejeren ikke frivilligt har indleveret hundene og katten til foreningen, så kan ejeren i princippet få sine dyr tilbage, hvis der ikke bliver truffet en juridisk afgørelse om, at det er skadeligt for dyrene at opholde sig der.

Ejeren kan nemlig få det, der kaldes et påbud, som er et krav om, at få bragt de kritisable forhold i orden inden for en fastsat tidsperiode. Men ifølge Dyreværnet, er det alt for let, at omgå reglerne.

»Vi ser de her sager igen og igen og igen. Man skal ikke være særlig snu for at regne ud, at der ikke sker særlig meget på det her område,« siger Rikke Christensen-Lee.

Dyreværnet har flere gange oplevet, at ejere i påbudsperioden placerer dyrene uden for hjemmet, så der ikke er et problem ved de efterfølgende kontrolbesøg, men efter noget tid vender dyrene tilbage til ejerne, som fortsætter med at behandle dyrene uforsvarligt. Netop derfor skaber risikoen for tilbagelevering af de fjorten hunde nu også forargelse hos Dyreværnet.

»Det kan ikke være rigtigt, at vi risikerer at levere de her hunde tilbage til deres ejer, når de går og har det så dårligt. Det er derfor, at vi nu går ud og deler den her historie. Vi prøver at gøre alt, hvad vi kan nu, så hvis de skal tilbage, så har vi da hjulpet dem bare lidt. Men det er på tide, at vi får en meget kortere behandlingsfrist på de her sager og en skarpere konsekvens, når dyr lider på den her måde,« lyder det fra direktør i Dyreværnet Rikke Christensen Lee.

Kvinde spærrer 14 katte inde i hus - blev tvunget til at spise hinanden
Kvinde spærrer 14 katte inde i hus - blev tvunget til at spise hinanden

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter man, at der foregår en undersøgelse af sagen, men understreger samtidig, at intet er sikkert endnu.

»Der er ikke truffet en afgørelse endnu med hensyn til dyrenes videre færd. Vi modtog anmeldelsen og tog derud. På stedet tilkaldte vi en dyrlæge, der konstaterede, at dyrene så misrøgtede ud, og at der var tegn på sygdom. Derfor trak vi det røde kort og traf beslutningen om at fjerne dyrene, mens vi undersøger sagen nærmere. Det er sat i værk, og nu venter vi på fødevarekontrollens afgørelse,« siger leder af dyreenheden ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Johannes Lassen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Coop lukker 50 butikker
bt.dk
Anders fik lavet ’Danmarks dummeste...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx