Af - 06/09-15 23:20

Svensk politi: Danmark er et transitland som UngarnSvensk politi: Danmark er et transitland som Ungarn

Flygtninge vil hellere til Sverige eller Norge, lyder vurderingen fra svensk politi.

storybild

Her ses en af de flygtninge, der ankom til Danmark søndag aften. (Billede: Polfoto)

Når Danmark trods det aktuelle flygtningepres på Europa får færre asylsøgere i forhold til samme periode i fjor, er forklaringen ifølge det svenske grænsepoliti simpel:

I stedet for at stoppe i Danmark vælger flygtninge og migranter at rejse igennem landet for at søge asyl i Sverige og Norge, skriver Jyllands-Posten.

Danmark giver millioner til fødevarehjælp i Syrien
Danmark giver millioner til fødevarehjælp i Syrien

I modsætning til Danmark oplever både Sverige og Norge i øjeblikket asyltal, der ikke er set højere siden krigene i Eksjugoslavien i starten af 1990’erne.

Og langt størstedelen af asylsøgerne kommer ind med tog, busser og biler via Danmark, siger Leif Fransson, kommissær i grænsepolitiet i Region Syd, der bl.a. dækker Skåne og dermed Øresundsbroen.

En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland
En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland

Flygtningestrømmen har nået Danmark: Grænsekontrol NU!
Flygtningestrømmen har nået Danmark: Grænsekontrol NU!

- Jeg tror ikke, at der er specielt mange, som ønsker at standse i Danmark. Danmark er et transitland, som Ungarn er et transitland. Visse lande står ikke specielt højt på ønskelisten, mens Sverige og Tyskland er populære lande at søge asyl i, siger Leif Fransson til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind (V) til, om Danmark vender det blinde øje til menneskestrømmen, men Venstres integrations- og udlændingeordfører, Marcus Knuth, vil ifølge Jyllands-Posten ikke love mere kontrol.

LÆS OGSÅ: Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx