Af - 05/02-14 08:57; Opdateret: 05/02-14 09:36

DR: Det er ikke os, der truer med at flytte EurovisionDR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision

DR har ikke har truet med at flytte Det Internationale Melodi Grand Prix til Herning, siger public service-giganten. Politiker fastholder, at de har fået en pistol for panden.

storybild

De gamle B&W Haller på Refshaleøen i København skal bygges om for at kunne huse Eurovision Song Contest 2014, og det er blevet dyrere end forventet. (Billede: Polfoto/Mogens Flindt/arkiv)

Danmarks Radio truer ikke med at flytte Det Internationale Melodi Grand Prix - også kendt som Eurovision - væk fra Refshaleøen i København, hvor det efter planen skal afholdes i maj.

Det slår executive producer Pernille Gaardbo fast, efter at metroxpress i går kunne afsløre, at Eurovision-arrangørerne kræver en ekstrabevilling på 13 millioner kroner og angiveligt har truet med at flytte showet til Herning, hvis ikke de får den.

V om Eurovision-afpresning: Usmageligt
V om Eurovision-afpresning: Usmageligt

- Det er ikke rigtigt. Vi truer ikke nogen. Og vi har på ingen måder planer om at flytte showet, siger Grand Prix-chefen til dr.dk/grandprix.

- Vi har et godt samarbejde med Host City Copenhagen, som er de samarbejdspartnere i København, som opbygger arenaen på Refshaleøen, fortsætter hun.

DR til grin: Flyt Eurovision til Jylland
DR til grin: Flyt Eurovision til Jylland

Host City Copenhagen er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøens Ejendomsselskab.

De står for, at området på Refshaleøen er klar til festen til maj, mens DR har ansvaret for at producere de tre tv-shows.

- Vi har et glimrende samarbejde med DR. Der er ingen, der truer nogen, siger Martin Bender, der er administrerende direktør for Host City Copenhagen.

Kræver 13 mio.: DR truer  med at flytte Eurovision
Kræver 13 mio.: DR truer med at flytte Eurovision

Den konservative regionsrådspolitiker Mette Abildgaard fastholder dog, at politikerne havde pistolen for panden, da de i aftes sagde god for flere penge til Eurovision fra Region Hovedstaden:

- Jeg har aldrig placeret ansvaret hos DR, siger hun, men henviser til de dokumenter, politikerne fik fremlagt på gårsdagens møde.

'Ellers kan det ikke holdes i København'
Og her står det ganske rigtigt klokkeklart, at politikerne ikke har noget valg:

'Samlet set er der opstået en række alvorlige og uforudsete problemstillinger vedrørende de fysiske rammer, som har alvorlig betydning for budgettet. Disse udfordringer skal adresseres i løbet af den allernærmeste fremtid, for at projektet skal kunne realiseres. Alternativet er, at arrangementet ikke kan afvikles i København. Disse omkostninger er der ikke budgetteret med, og de kræver dermed en ekstrabevilling for at kunne finansieres.'

- Jeg måtte lyve over for meget nære veninder
- Jeg måtte lyve over for meget nære veninder

Host City Copenhagen mener dog ikke, det er en overraskelse, at budgettet skrider:

- Alle parter i Host City Copenhagen har fra starten været klar over, der er en risiko for uforudsete udgifter i forbindelse med så stort et projekt som dette. Der er tale om nogle konstruktionsændringer, som medfører større udgifter, og det er på den baggrund, der er blevet bevilget en budgetudvidelse, forklarer Martin Bender til dr.dk/grandprix.

Kære værter: Sådan må I for guds skyld ikke lave Grand Prix!
Kære værter: Sådan må I for guds skyld ikke lave Grand Prix!

Mx.dk arbejder på at få Region Hovedstaden til at uddybe, hvem der har givet dem det indtryk, at arrangementet skal flyttes, hvis ikke politikerne bevilger de millioner af kroner, der mangler.

LÆS OGSÅ: DR overrasker med tre værter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx