Af Ritzau - 03/11-16 12:12; Opdateret: 03/11-16 14:32

Seks års fængsel for at ville dræbe ekskæreste med knivSeks års fængsel for at ville dræbe ekskæreste med kniv

En mand påstår, at han handlede i nødværge, da han stak sin ekskæreste med kniv.

storybild

En 41-årig mand er ved Retten i Odense blevet idømt seks års fængsel for drabsforsøg. Han ankede dommen på stedet. (Arkivfoto) (Billede: Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau)

"Dit hjerte skal dø. Ingen andre skal have dig," skal en 41-årig mand have sagt, da han en nat i november sidste år opsøgte sin ekskæreste i hendes hjem.

Torsdag er Mike Andreassen blevet idømt seks års fængsel for drabsforsøg. Han ankede dommen på stedet. Han erkender, at han har stukket med en kniv, men han påstår, at han handlede i nødværge.

- Hensigten var ikke at dræbe. Det var nødværge. Min klient gik i chok, da hun trak en kniv, og handlede i affekt, siger forsvarer Niclas Kandemir.

Mike Andreassen har forklaret, at han opsøgte sin ekskæreste for at konfrontere hende med rygter om, at han skulle være pædofil. Han mente, at det var ekskæresten, der havde spredt rygterne.

Hun tog en kniv frem fra dynen i sengen, hvor hun lå. De kæmpede om kniven, påstår han, og på den måde kom kvinden til skade.

- Jeg slog ud efter hende tre-fire gange og glemte fuldstændig, at jeg havde en kniv i hånden, forklarede han ifølge fyens.dk på et tidligere retsmøde i sagen.

Retten valgte dog at lægge vægt på kvindens forklaring. Hun har fortalt, at hun lå og sov, da hun vågnede ved, at manden tog fat om hendes hals og stak hende i ryggen.

Hun forsøgte at berolige Mike Andreassen, som gik ud i køkkenet. Imens ringede hun til 112.

Han kom dog tilbage med en køkkenkniv og stak hende tre gange i brystet. Imens skal han have sagt, at hun skulle dø.

Kvinden lod som om, hun var død. Da Mike Andreassen gik ud af soveværelset, flygtede hun ud af husets bagdør.

Kvinden var i livsfare efter knivstikkene, mens Mike Andreassen fik et snitsår i højre tommelfinger. De havde været kærester i omkring et år, men havde slået op få måneder inden hændelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Merkels indenrigsminister udviser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx