Af Maria Cuculiza - 15/10-16 16:23

Så populær er gin i DanmarkSå populær er gin i Danmark

Gin går lige nu fra temmelig 'not' til 'super hot' blandt danskere i alle aldersgrupper.

storybild

Salget af de omkring 10 klassiske ginmærker, men også flere hundrede spritnye ginmærker med smag af for eksempel lakrids, appelsinblomst eller tang, eksploderer.

De seneste tal fra VSOD, Vin og Spiritousforeningen i Danmark viser, at vores import er steget med 57 procent fra 2014 til 2015. Hertil kommer at danske mikrodestilleri skyder op rundt om i Danmark med danske gin.

Ifølge ginbloggeren, Iben Diamant, der har bloggen, GinWhyNot, er ginens tilbagekomst på den danske drinkscene først lige begyndt:

- Gin og tonic’ens tilbagekomst begyndte i Spanien. Det er også som dem, som har stået for innovationen af de nye smagsblandinger og tilbehør til den klassiske Gin og Tonic. Når den nu stormer frem, tror jeg, det skyldes, at det er blevet en festlig drink, som tiltaler alle køn og alle aldre, forklarer Iben Diamant, som netop har udgivet en bog om Gin med opskrifter på nye og klassiske Gin og Tonic og tilbehør i forbindelse med den internationale Gin og Tonic dag på onsdag, 19.oktober.

Danskerne har stemt: Denne drink er den VÆRSTE af alle
Danskerne har stemt: Denne drink er den VÆRSTE af alle

Fem grunde til at gin er godt for dig
Fem grunde til at gin er godt for dig

Men det er ikke kun ginen, som er i færd med at undergå en forvandling ifølge indehaver af medindehaver af forretningen, Vild med Vin, Emil R. Nielsen. Det samme er ginens tro følgesvend, tonicvanden:

- Det er helt vildt, hvad der kommer af nye ginmærker lige nu. Men der kommer også en række nye tonicvand af meget højere kvalitet. De er lavet af naturlige urter og ægte kinin, og selv om de er lidt dyrere er det ikke her man skal spare, forklarer Emil R. Nielsen, som i dag har flere end 100 forskellige ginmærker i sin forretning, som for et par år siden kun havde godt 10 mærker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx