Af Fie West Madsen - 30/12-17 14:37; Opdateret: 30/12-17 16:09

Brand efter hærværk ved station: Al togdrift indstillet resten af dagenBrand efter hærværk ved station: Al togdrift indstillet resten af dagen

DSB indsætter togbusser mellem Roskilde og Næstved, indtil togene kan køre igen.

storybild

RB Plus: IC4 kaster grus i forhandlinger om fremtidens tog. ARKIVFOTO af IC4-tog. IC 4 tog står stille, taget ud af drift onsdag den 16. november. Et stort antal af de forkætrede tog ses her på baneområdet i Århus -mens man diskuterer deres videre skæbne eller finder en løsning på bremseproblemet. Oprindelig blev de strømlinede italienske diesel-tog indkøbt af Poul Nyrup Rasmussen, men har siden været en hovedpine for skiftende transportministre gennem VKOs regeringstid. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2011) (Billede: CLAUS FISKER)

En brand i nogle kabler langs banelegemet syd for Køge Station har lørdag sat en foreløbig stopper for togdriften mellem Roskilde og Næstved.

Banedanmarks oplyser til BT, at der er tale om hærværk.

»Der er tale om hærværk, og politiet har tilbageholdt personer,« lyder det fra Banedanmarks presseafdeling.

Man oplyser desuden, at togene indtil videre er aflyst indtil klokken 8.15 søndag, hvor man vil lave en ny vurdering af situationen. Først havde man håbet, at togdriften kunne køre normalt fra klokken 18, men skaderne viste sig voldsommere end først antaget.

»Hvis der kommer en brand, og det går udover el, så er det ret kompliceret, og når vi hører, noget er gået i brand, sender vi en ud for at undersøge det, og vi har fundet ud af, det har forvoldt større skade, end vi regnede med,« lyder det fra Banedanmark.

DSB oplyser, at der vil blive sat togbusser ind på strækningen, indtil togene kører igen.

Hos Østsjællands Beredskab fortæller indsatsleder Torben Østergaard, at man omkring klokken 13.21 modtog en melding om brand.

»Der var ild i nogle kabelbakker langs skinnerne syd for Køge Station. Det brændte stadig, da vi ankom, så vi slukkede det,« fortæller han.

DSB oplyser på sin hjemmeside, at branden har forvoldt problemer med fjernstyringsanlægget, og at det er grunden til, at togene ikke kan køre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Peter Madsen dømt: Her er anklagerens...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Superligaprofil råbte ad dommer: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx