Af Ritzau - 06/04-17 08:10

Analyse: Aflysning af boligudspil sætter K under presAnalyse: Aflysning af boligudspil sætter K under pres

I regeringen breder sig en frustration over, at K volder problemer i boligforhandlingerne, lyder analysen.

storybild

Aflysningen af regeringens boligskatteudspil er et forventeligt, men smertefuldt nederlag for alle tre regeringspartier - men især De Konservative, lyder analysen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Aflysningen af regeringens boligskatteudspil er et forventeligt, men smertefuldt nederlag for regeringen. Og især for det mindste regeringsparti, De Konservative.

Sådan lyder den overordnede analyse, dagen efter at finansminister Kristian Jensen (V) trak regeringens udspil tilbage og satte sig selv i tænkeboks til efter påske.

De Konservative har lagt meget politisk kapital i at sikre boligejerne tryghed. Derfor sætter aflysningen af udspillet det lille parti under pres. Det vurderer Berlingskes politiske redaktør, Kasper Kildegaard:

- Partiet må gøre op med sig selv, hvor meget det kan holde til at give sig uden at skuffe sit bagland og udvande partiets profil, i en tid hvor vælgertilslutningen er lav, skriver han i avisen.

- Længe har partiet på vandrørene talt om, at det måske i sidste ende var bedre med ingen aftale end en dårlig aftale. Men nu lyder analysen i partiet, at man nok bliver nødt til at give sig, og at den endelige aftale næppe bliver nogen sejr.

Internt i regeringen breder sig en frustration over, at særligt De Konservative volder problemer, skriver Politikens politiske redaktør, Anders Bæksgaard, i avisen:

- Partiet har under interne møder stået hårdt på at bevare en fastfrysning af grundskylden for 14 milliarder kroner, selv om der ikke er flertal for den.

- K-formand Søren Pape har gjort det til hjerteblod at bremse en stigning i grundskylden, og han kan næppe undgå at få ridser i lakken på det punkt. Internt i K er man bevidst om, at K ikke kommer igennem med alle sine ønsker.

De Konservative er fast besluttet på, at grundskylden skal fastfryses, indtil et nyt system for ejendomsvurderinger kan træde i kraft.

Netop grundskylden er konfliktens rod, vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

- K har fået en god start i regeringen. Men der er ingen små sejre, der ikke hurtigt vil blive ødelagt, hvis det ender med en boligskatteaftale, der er for langt fra regeringens udspil, siger hun til Ritzau.

Kristian Jensen håber at kunne præsentere et nyt boligudspil efter påske.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx