Af Ritzau - 06/10-16 13:11

DF er stadig ultimativ - LA får ikke opfyldt topskattekravDF er stadig ultimativ - LA får ikke opfyldt topskattekrav

DF-formand holder fast i, at de ikke kommer til at lægge stemmer til LA's krav til topskattelettelser.

storybild

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, var torsdag formiddag på talerstolen til åbningsdebatten i Folketinget. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Dansk Folkeparti ikke ønsker topskattelettelser.

Det gør partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) klart i åbningsdebatten torsdag i Folketinget.

Derfor har DF-formanden også udtalt, at det er ultimativt for dem, at partiet ikke kommer til at gå med til Liberal Alliances krav om at sænke topskatten med fem procentpoint hele vejen op.

- Vi er ikke tilhængere af topskattelettelser. Vi synes, at reglerne omkring topskattelettelserne kan stå, som de gør i dag, siger formanden.

- Vi gjorde det klart, at det ultimative krav (LA's krav, red.), kommer vi ikke til at lægge stemmer til. Det er vores holdning.

- Det er fuldstændig uændret, siger formanden.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har gjort det klart, at deres krav er ultimativt. Og trods Kristian Thulesen Dahls afvisning af forslaget, ændrer det ikke på LA-formandens tro på en aftale.

- Der skal nok blive en aftale, siger Anders Samuelsen i åbningsdebattens frokostpause.

Kristian Thulesen Dahl forklarer, at han ikke normalt kommer med ultimative krav, men situationen med Liberal Alliances krav er speciel.

- Når vi kommer til forhandlinger, kommer vi aldrig med ultimative krav. Vi har kun sagt, at der er en ekstraordinær situation om LA-kravet, fordi det er bundet op på, at man vil vælte regeringen, hvis ikke man får det inden jul.

- Så synes jeg, at man lige så godt først som siden kunne konstatere, at det krav kommer de ikke igennem med. Hvis det betyder, at de vil vælte regeringen, kunne de lige så godt gøre det nu som at vente til jul.

- Det var bare for at fremprovokere en politisk reaktion, siger DF-lederen.

Politikerne fortsætter åbningsdebatten i Folketinget hele dagen og aftenen kun afbrudt af en frokostpause og en pause til aftensmad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx