Af - 13/05-14 22:58

SF-vælgere rejser sig langsomt fra askenSF-vælgere rejser sig langsomt fra asken

Med Pia Olsen Dyhr i front er SF lige så stille begyndt at tilbageerobre frafaldne SF-vælgere.

storybild

SF står til 5,9 procent i ny vælgermåling. Det er den højeste vælgeropbakning til partiet i over et år. (Billede: polfoto/arkiv)

SF-formand Pia Olsen Dyhr og resten – onde tunger ville måske sige resterne- af det folkesocialistiske hold er lige så stille ved at trække det martrede parti fri af den afgrundsdybe krise, som kulminerede med Dong-sagen og Annette Vilhelmsens afgang som partiformand.

Ny formand: Ja gu' fanden var SF besværlige i regering
Ny formand: Ja gu' fanden var SF besværlige i regering

SF står nu til 5,9 procent af stemmerne mod partiets vælgermæssige lavpunkt i maj sidste år, hvor SF kun kunne mønstre opbakning fra 3,0 procent af vælgerne. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Årsagen til fremgangen er enkel, vurderer politisk kommentator på DR Ask Rostrup.

SF'ere vil i regering igen
SF'ere vil i regering igen

- SF fik løst sit altoverskyggende problem, da partiet trådte ud af regering. De slap ud af den kløft, der var mellem partiets identitet og kompromisernes politik. Derfor er det egentlig ikke så overraskende, at partiet går frem efter den totale nedsmeltning i februar, siger han og tilføjer, at SF har gode muligheder for yderligere vælgerhugst frem mod næste valg.

Træerne er dog ikke ved at gro ind i SF-himlen. Under hver tredje SF-vælgere fra valget i 2011 ville i dag stemme på partiet, viser en dybere analyse af vælgervandringerne, som YouGov har foretaget.

Dyhr sikrer fremtiden for spærregrænse-truet SF
Dyhr sikrer fremtiden for spærregrænse-truet SF

Samtidig ændrer fremgangen til SF ikke på, at Lars Løkke Rasmussen (V) står til at indtage Statsministeriet med et massivt flertal på 104 blå mandater i ryggen mod rød bloks 71.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx