Af Julie Laurs Bundgaard - 10/01-18 09:09

Politiet advarer om farlig trend: Dette må du IKKE gøre, når du passerer en fotovognPolitiet advarer om farlig trend: Dette må du IKKE gøre, når du passerer en fotovogn

Flere og flere gør det

storybild

I uge 2 gennemfører landets politikredse færdselskontrol på skolevejene landet over. (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

I denne uge gennemfører alle landets politikredse færdselskontrol på skolevejene. I den forbindelse er Nordsjællands Politi stødt på en tendens, som de mener, potentielt kan være rigtig farlig.

Ved en måling i Værløse bemærkede udsendte færdselsbetjente fra Nordsjællands Politi, at flere bilister satte farten drastisk ned, når de passerede en fotovogn.

'Når du sætter farten ned til 23 km/t, når du passerer en fotovogn, skaber du en farlig situation for andre bilister. Flere eksempler på dette ved aftenens målinger,' skriver politikredsen på Twitter.

102 km/t i en byzone

Alle landets politikredse har i anden uge af 2018 sat fokus på at gøre skolevejene mere sikre og derved forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

I den forbindelse foretager de blandt andet landsdækkende fartkontroller på landets skolevej.

Det har vist sig at være en god ide. Det er nemlig tydeligvis ikke alle bilister, der er lige gode til at overholde fartgrænserne.

'102 km i timen ind ad Storegade. Det er bare ikke orden, men hensynsløs kørsel og mangel på respekt,' skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Også på midt- og vestsjælland er der bilister, der trykker lidt for hårdt på speederen.

'ATK afsluttet måling på Næstvedvej i Vetterslev. 254 passerede. 10 blitz. 3 klip. Topscore 121 km/t !!!!,' skriver Midt- og Vestjællands Politi på Twitter.

Kontrollerne ved landets skoler står på fra mandag den 8. januar til og med den 12. januar.

Da landets politikredse i samme periode i januar 2017 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Annette Heick: Kald mig bare snob!
bt.dk
Dansk forfatter fik et chok: Havde...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx