Af Ritzau - 02/05-16 09:27

Soldater: Forsvaret mangler ingeniører og mandskabSoldater: Forsvaret mangler ingeniører og mandskab

Forsvaret har brug for flere penge, mener soldaternes formand, Flemming Vinther, om Peter Taksøe-Jensens bud.

storybild

Flemming Vinther forhandlede den seneste overenskomst for de offentligt ansatte med daværende finansminister Bjarne Corydon (S). Nu ønsker Flemming Vinther flere penge til Forsvaret som formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening. HKKF støtter forslaget fra regeringens gransker, ambassadør Peter Taksøe-Jensen. (Billede: Scanpix/Jakob Dall)

Forsvaret skal ikke takke nej til flere penge, som ambassadør Peter Taksøe-Jensen foreslår i sin udredning, der er en del af grundlaget for forsvarsforhandlingerne.

Det siger Flemming Vinther, som er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF.

- De penge ville lande på et tørt sted. Så det vil da være velkomment, at der faldt lidt mere af til Forsvarets side. Så bliver man nødt til at se på kapaciteterne for eksempel på hærens område, siger Flemming Vinther.

Spørgsmål: - Er politikerne for ambitiøse for Forsvaret uden at åbne pengepungen?

- Når man gik ind i forsvarsforliget med beskeden fra politikerne: Skær lige 2,7 milliarder eller 15 procent af budgettet og sørg så for, at det ikke rammer nogle af de operative kapaciteter, så er der ofte langt fra politikernes ambitioner til virkeligheden, siger han

Peter Taksøe-Jensen siger ifølge DR Nyheder, at "prisen på Danmarks forsikringspolice er gået op". Nato kræver, at medlemslande bruger mindst to procent af BNP på forsvaret.

I Politiken vil Peter Taksøe-Jensen give forsvaret ekstra "3,5 til 4 milliarder kroner i 2022".

Flemming Vinther påpeger, at forsvaret mangler ingeniører og mandskab til "electronic warfare" (elektronisk krigsførelse).

- Vi kunne snildt bruge nogle flere folk. De løber rigtig stærkt derude. Vor elektronic warfare støtter syv missioner, men er dimensioneret til tre, hvis jeg ikke husker helt forkert, siger HKKF's formand.

Han advarer politikerne mod at bruge for mange penge på nye kampfly i stedet for F-16 fly, så hæren og flåden udmarves.

- Man er i gang med at modernisere vore kampvogne, så de bliver topklasse. Men vi har ikke ret mange af hver, og der er masser af udfordringer ude i verden, siger Flemming Vinther.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx