Af Lars Dinesen - 26/04-15 11:04

Fjernet i natten: Borgmester opgiver omstridt byskiltFjernet i natten: Borgmester opgiver omstridt byskilt

Natten til søndag er et omtalt dobbeltsproget byskilt blevet fjernet i Haderslev af en ukendt gerningsmand.

storybild

(Billede: Polfoto/Borberg Thomas)

Det meget omtalte og omdiskuterede dobbeltsprogede byskilt i Haderslev er natten til søndag blevet fjernet, skriver DR Syd. Og skiltet, hvor bynavnet både er angivet som Haderslev og Hadersleben, bliver ikke sat op igen.

Det siger Haderslevs borgmester H.P. Geil (V).

- Det gør det ikke. For så bliver det bare den nye begivenhed at få det fjernet. Så går der sport i at få det fjernet, siger han til DR Syd.

Borgmesteren siger til DR Syd, at han er ærgerlig over, at det er blevet fjernet, men han synes, at det var som forventet.

- Jeg synes da, at det er ærgerligt, men det er måske ikke så overraskende igen. For det er Danmarks mest omtalte skilt, siger H.P. Geil til DR Syd.

Formand: Nu skal der tyske navne på danske byskilte
Formand: Nu skal der tyske navne på danske byskilte

Skiltet nåede at stå i fred i næsten to uger. Byskiltet var revet op og smidt over en mur ind til en have.

Det var Haderslevs borgmester, der tog sagen i egen hånd og fik opstillet skiltet ved byens sydlige indkørsel fra motorvejen. Haderslev blev dermed den første by i grænselandet med et byskilt, som på to sprog viser byens navn.

I Sønderjylland er det i flere måneder blevet diskuteret, hvorvidt byskilte på dansk og tysk skulle indføres nord for den dansk-tyske grænse.

Politiet sigter en pige på 15 år for drab
Politiet sigter en pige på 15 år for drab

Emnet blev bragt på banen, efter at det tyske mindretal i landsdelen ytrede ønske om, at der opstilles tosprogede skilte i de fire sønderjyske købstæder Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder.

LÆS OGSÅ: Efterladt taske afspærrer station i flere timer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx