22/03-16 10:34; Opdateret: 22/03-16 10:48

Sygehuskollega: Mange døde på drabstiltalts afdelingSygehuskollega: Mange døde på drabstiltalts afdeling

Lægesekretær fortæller i retten, at mængden af døde patienter på drabstiltalts afdeling var overraskende høj.

storybild

En tidligere kollega til en drabstiltalt sygeplejerske fortæller tirsdag i retten om mange dødsfald på den tiltaltes afdeling. Arkivfoto. (Billede: Polfoto/Janus Engel)

Antallet af dødsfald på medicinsk afdeling 130 i Nykøbing var så høj, at det fik en nyansat lægesekretær til at spærre øjnene op tilbage i 2012. På det tidspunkt arbejdede en nu drabstiltalt sygeplejerske på afdelingen.

Lægesekretæren er tirsdag indkaldt som vidne i Retten i Nykøbing Falster. Her sidder sygeplejersken anklaget for tre drab og et drabsforsøg. Et af drabene blev ifølge anklagemyndigheden begået på afdeling 130 i marts 2012. Kvinden nægter sig skyldig.

- Der var en markant højere dødelighed end på den afdeling, jeg kom fra. Da jeg blev ansat tænkte jeg, at det var utroligt, at der var så mange hjertestop og så mange dødsfald, fortæller lægesekretæren.

Mængden af døde på afdeling var så høj, at lægesekretæren på et tidspunkt gik ind og studerede afdelingens såkaldte morsbog. "Mors" er latin og betyder "død".

Lægesekretæren fortæller, at der i løbet af et år døde mellem 90 og 100 patienter, og det var markant flere, end der døde på den medicinske afdeling på Nakskov Sygehus, hvor hun tidligere havde været ansat.

Den høje dødelighed var noget, der blev snakket om på afdelingen. Lægesekretæren talte både om det med en nær kollega, og hun nævnte det også over for afdelingssygeplejersken.

- Hun reagerede sådan set meget naturligt. Hun sagde, at det også var en travl afdeling med mange dårlige patienter, fortæller lægesekretæren.

Under advokaturchef Michael Boolsens afhøring af lægesekretæren tirsdag, fortæller hun, at afdeling 130 i Nykøbing var præget af travlhed og overbelægning. Derudover var der en del "fnidder" i personalegruppen.

- Nogle var single og havde deres måde at leve deres liv på, mens andre havde familie, fortæller lægesekretæren.

Hun fortæller også, at den drabstiltalte efter hendes opfattelse var en væsentlig årsag til fnidderet. Blandt andet fordi hun ifølge lægesekretæren var meget flirtende, blandt andet over for lægerne.

Sagen mod sygeplejersken blev indledt i forrige uge. Der er afsat 30 retsdage til sagen, og der ventes at falde dom til sommer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx