Af - 28/04-16 17:11

Endelig: Nu kommer Dyreværnet også til JyllandEndelig: Nu kommer Dyreværnet også til Jylland

Her kommer internatet til at ligge.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu skal jyderne køre noget kortere, hvis de vil redde en hund eller en forladt killing. Dyreværnet udvider deres adresse i Rødovre med et internat i Kolding, der giver jyderne noget kortere vej til at adoptere et kæledyr.

For at øge kapaciteten, har Dyreværnet fra den 2. maj 2016 indgået et tæt samarbejde med Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som derfor snart kan kalde sig Dyreværnet v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.

Stjernepar i KBH hyldes for smuk valentins-gestus
Stjernepar i KBH hyldes for smuk valentins-gestus

Hver eneste dag modtager Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr mellem syv til ti skriftlige anmeldelser om misrøgt af kæledyr. Dette er en tredobling i forhold til 2012, og derfor valgte foreningen at udvide antallet af dyreambulancer fra en til tre i 2015.

Der kører i forvejen to dyreambulancer i Jylland og en på Sjælland. Og der kommer stadig flere hunde, katte og smådyr i Dyreværnets varetægt. Det eksisterende internat, som Dyreværnet driver i Rødovre ved København, er ofte helt booket op – der er for få værelser i forhold til de mange snuder og poter, der har brug for hjælp.

Tusindvis af læsere har stemt: Det skal Lilians politiker-løn gå til
Tusindvis af læsere har stemt: Det skal Lilians politiker-løn gå til

- Vi modtager utallige henvendelser fra borgere i Jylland, som gerne vil adoptere dyr fra Dyreværnet, men som synes, at det er lang vej at køre helt til København. Det har vi fuld forståelse for. Så nu får de jyske dyreelskere nemmere ved at adoptere dyr fra os via Dyreværnet Jylland. Og jo flere dyr vi hjælper videre, jo flere dyr kan vi redde, lyder det fra direktør Signe Sehested Lund i en pressemeddelelse.

Dyreværnet har siden 2014 haft et samarbejde med Husdyrenes Vel på Fyn og med udvidelsen i Jylland, kan Dyreværnet nu kalde sig landsdækkende.

Kæmpekat får Dyreværnet til at råbe op - stop overfodring af kæledyr
Kæmpekat får Dyreværnet til at råbe op - stop overfodring af kæledyr

Organisationen skaffede i 2015 nye hjem til 1.061 hunde, katte, kaniner og smådyr. Det er næsten tre dyr om dagen. Med etableringen af Dyreværnet Jylland forventes det tal at stige markant.

På billedet ses Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund, og indehaver af Søndergaard Hunde- og Kattepension, Gitte Visbech, siddende med sin hund, Alma.

LÆS OGSÅ: Efter massiv kritik: Dyreværnet stopper indsamling til flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx