19/06-15 18:35

LA stiller usædvanligt krav: Lav regering med fire borgerlige partierLA stiller usædvanligt krav: Lav regering med fire borgerlige partier

Det er LA, der tvinger Lars Løkke til at forsøge at lave flertalsregering med fire borgerlige partier.

storybild

Liberal Alliance er skyld i, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er tvunget til at forsøge at danne en flertalsregering bestående af alle de borgerlige partier.

Det oplyser hoffet i en pressemeddelelse, efter at Folketingets partier fredag har været til dronningerunde på Amalienborg.

DF føler sig ikke tvunget til at gå i regering
DF føler sig ikke tvunget til at gå i regering

- Repræsentanter for Liberal Alliance, der råder over 13 mandater, har tilrådet, at det overlades Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at lede forhandlingerne om dannelsen af en borgerlig flertalsregering bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance, skriver hoffet.

Lars Løkke Rasmussen vil indkalde samtlige partier til forhandlinger på Christiansborg lørdag om dannelsen af en ny regering.

Her er de blå partiers krav til Løkke
Her er de blå partiers krav til Løkke

Det er kun af symbolsk karakter, at alle partier indkaldes til forhandlinger, for reelt vil partierne i rød blok ikke have den store rolle at spille. Derfor vil de formentlig hurtigt blive sorteret fra, så forhandlingerne vil foregå mellem de fire borgerlige partier.

Det helt store spørgsmål er, hvordan en borgerlig regering kan se ud. Dansk Folkeparti blev det største borgerlige parti, men DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil efter alt at dømme stille store krav til Løkke for at gå med i en regering.

Redaktør: DF kan svinge taktstokken over Løkke
Redaktør: DF kan svinge taktstokken over Løkke

Liberal Alliance og De Konservative udgør de andre borgerlige bejlere, og de kommer med nogle helt andre mærkesager end DF.

Løkke kan se frem til en svær opgave.

- Hvis ikke opgaven kan løftes inden for grænserne af det mandat, så er der en ny situation, og så skal der i givet fald være en ny dronningerunde, siger han.

Venstre får dårligste valgresultat i 25 år
Venstre får dårligste valgresultat i 25 år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx