Af - 01/05-15 18:12

Derfor får tusindvis af danskere først løn på mandagDerfor får tusindvis af danskere først løn på mandag

Nordeas pressechef forklarer, hvad der ligger bag de forsinkede udbetalinger, og hvorfor man ikke har kunnet rykke dem frem.

storybild

(Billede: Polfoto)

Torsdag måtte flere tusinde danskere se langt efter deres løn, pension og SU efter Nordea blev ramt af en såkaldt dobbelt teknisk fejl.

Nordea oplyste, at problemer med nogle datacentrale førte til de manglende udbetalinger.

Fredag oplyser Nordeas pressechef Stephan Ghisler-Solvang, at der stadigt er flere tusinde, som først kan få deres penge på mandag, som det også lød torsdag. Og til de mange utilfredse kunder, der har spurgt, om hvorfor man ikke kan overføre pengene hurtigere, lyder svaret:

Banker beklager: Kunder venter på løn og SU
Banker beklager: Kunder venter på løn og SU

'Det elektroniske betalingssystem mellem bankerne fungerer som en elektronisk pengetransport. De kører kun på bestemte tidspunkter, ligesom busser efter en køreplan. Der er kun visse 'afgange', og der er ingen overførsler fredag på grund af Store Bededag eller i weekenden,' forklarer han til Ekstra Bladet.

En talsmand fra betalingssystemet Nets forklarer også, at det ikke er muligt at indsætte ekstra 'pengetransporter' med så kort varsel.

Foreløbigt har man ikke fundet ud af, hvad der førte til den dobbelte tekniske fejl, så man kan forhindre fremtidige lignende uheldige episoder.

Nordea lover i øvrigt, at kunder, der bliver ramt af overtræk på deres konti, rykkergebyrer eller overtræksrenter som følge af de forsinkede betalinger, vil blive kompenseret.

LÆS OGSÅ: 600.000 danskere har slet ingen opsparing

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx