Af - 11/03-15 14:12

Populær som aldrig før: Thorning spurter forbi LøkkePopulær som aldrig før: Thorning spurter forbi Løkke

Helle Thorning-Schmidt når nyt højdepunkt i popularitetsmåling. Løkke skraber bunden.

storybild

Thorning overhaler Løkkes popularitet med flere alen. (Billede: polfoto/arkiv)

Thorning har i sin statsministertid aldrig før været så populær som nu, mens den blå bloks modsvar på en statsministerkandidat, Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen (V), er landets mindst populære partielder. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Endnu vigtigere er det måske, at Thorning holdt direkte op mod Løkke ikke har haft et større forspring i en popularitetsmåling sin stasminstertid, lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Q: Ny måling er dramatisk nedtur for Løkke
Q: Ny måling er dramatisk nedtur for Løkke

- Løkkes deroute er dramatisk. Snakken om hans moralske habitus begynder at bide på ham nu. Man kan ikke sige, at det kommer til at afgøre valget, men Thornings udgangspunkt er blevet meget, meget bedre, for en valgkamp kan ikke undgå at blive et opgør mellem de to hovedkombattanter, siger han og tilføjer, at for bare to år siden var det Thorning, der måtte slås med store troværdighedsproblmer.

Dengang sendte løftebrudsdiskussionen og hele dagpengespørgsmålet Thornings troværdighed til tælling, og under sin 1. maj-tale i 2013 i Aarhus blev hun buhet ud.

Fadøl forbudt på Løkkes Facebook
Fadøl forbudt på Løkkes Facebook

Men i efteråret 2013 satte Løkkes bilagssag om skattebetalte flyrejser på 1. klasse lavinen i gang, og i december samme år overhalede Thorning for første gang i sin statsministertid Lars Løkkes popularitet.

Løkke rejste sig en smule i foråret 2014, men den 13. maj 2014 afslørede Ekstra Bladet, at Venstre havde betalt tøj, sko og underbukser for 152.000 kroner til Løkke. Løkkes popularitet tager et nyt dyk, og han overlever kun med livrem og seler som partiformand i sommeren 2014.

Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook
Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook

Sideløbende har Thorning stilet og roligt udbygget sin popularitet.

- De økonomiske resultater af regeringens politik er så småt at vise sig. Oven i kommer så terror-anslaget, der gør, at Thorning fremstår som en statskvinde- Omvendt er blevet alment accepteret at forholde sig til Løkke karakter egenskaber og allemandseje at sige, at Løkke er en drukkenbolt, siger Qvortrup og tilføjer:

- Den største forhindring for, at Løkke bliver statsminister, er manden selv.

LÆS OGSÅ: Statsministeriet om bilag: Vi betalte ikke kun for os selv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx