28/04-18 14:47

EL vil sætte turbo på vindenergi, økologi og elbilerEL vil sætte turbo på vindenergi, økologi og elbiler

I 2040 skal Danmark været gået over til vedvarende energi. Det mener Enhedslisten i grøn plan på årsmødet.

storybild

København. Danmark skal i 2040 være overgået til vedvarende energi. Derfor skal der investeres massivt i sol- og vindenergi.

Det har Enhedslisten lørdag vedtaget i en grøn plan på sit årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

Planen kræver, at der skabes fire-fem havvindmølleparker. Det er ikke nok med verdens største havvindmøllepark, som regeringen foreslår i sit energiudspil, siger partiets politiske ordfører Pernille Skipper.

Alt landbrug skal omlægges til økologisk dyrkning. Fiskeri skal ske skånsomt, så der skabes job i kystnære område. Trafikken skal omlægges til mere kollektiv transport i stedet for biler. Og elbiler skal fremmes.

Overskriften hedder:

"Enhedslisten har en vision om et økologisk bæredygtigt socialistisk samfund". Derfor skal samfundsøkonomien sætte kvalitet, reparation og genbrug i højsædet, hedder det.

Enhedslisten tror ikke på grøn vækst.

"Det er ikke muligt helt at afkoble den økonomiske vækst fra vækst i ressourceforbrug og miljøbelastning", hedder det.

Partiet er uenig med røde og blå regeringer, som har rost Danmarks udvikling med at fastholde energiforbruget, mens økonomien vokser.

Partiet støtter cirkulær økonomi, så affald fra husholdninger, industri og byggeri begrænses og hurtigt omdannes til ressourcer.

Mandag skal Enhedslisten til sættemøde i Finansministeriet om regeringens energiudspil, oplyser finansordfører Pelle Dragsted.

- Vi skal leve op til de forpligtelser, som Danmark har pålagt sig selv i Paris (i FN's klimaaftale, red.). Det kræver, at vi får nedbragt vores CO2-udledning markant frem mod 2040, siger han.

Nye store datacentre og elbiler kræver meget energi, påpeger Pelle Dragsted.

- Man vil også nedsætte elafgiften, så elforbruget øges. Så stiger behovet for at producere endnu mere grøn energi, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx