Af - 07/07-14 11:02

Se hvilke flyselskaber du ikke vil flyve medSe hvilke flyselskaber du ikke vil flyve med

EU Kommissionen opdaterer jævnligt en liste over hvilke flyselskaber, der ikke må flyve i EU, fordi sikkerheden ikke er god nok

storybild

EU Kommissionen udsender jævnligt en liste over flyselskaber, der ikke lever op til EU's standarder og derfor ikke må flyve indenfor EU (Billede: Polfoto)

Hvis man skal ud at flyve er sikkerheden som regel førsteprioritet for de fleste mennesker. Men der findes en lang liste over flyselskaber, der ikke lever op til sikkerhedskravene i EU, og som derfor har driftsforbud indenfor EU's gænser.

13 fly forsvandt to gange fra radarerne i Europa i torsdag
13 fly forsvandt to gange fra radarerne i Europa i torsdag

EU kommisionen udsender derfor jævnligt en liste over flyselskaber, der er blacklistet, og som ifølge EU's kontrolmyndigheder er for farlige at flyve med.

De blacklistede selskaber er fra mange forskellige lande, men blandt andre nepalesiske og afghanske flyselskaber er stærk repræsenteret.

På EU Kommisionens hjemmeside, hvor man kan finde de blacklistede flyselskaber, står der følgende om listen:

Flyveledere afblæser europæisk strejke - for nu
Flyveledere afblæser europæisk strejke - for nu

- For at øge sikkerheden yderligere, har EU Kommissionen (…) besluttet at bandlyse bestemte flyselskaber fra at føre drift i europæisk luftrum, fordi man har fundet dem for usikre eller ikke er tilstrækkeligt overvåget af deres myndigheder.

To fly tæt på kollision: Se den uhyggelige video her
To fly tæt på kollision: Se den uhyggelige video her

I følge Hans Christian Stiggaard, der er ekspert i flysikkerhed, er det en liste man skal tage meget alvorligt:

- Grunden til at EU har valgt at blackliste de her flyselskaber er, at man har vurderet at sikkerheden simpelthen ikke lever op til standarderne vi har i EU. Det kan være fly, der ikke bliver sikkerhedstjekket eller piloter, der ikke har den nødvendige uddannelse til at flyve de maskiner, de gør, forklarer han.

11 dræbt i flystyrt i Polen: Skulle springe faldskærm
11 dræbt i flystyrt i Polen: Skulle springe faldskærm

Hans Christian Stiggaard peger på de mange rygsækrejsende i blandt andet Nepal, der vil gøre klogt i ikke at stole blindt på, at flyselskberne har styr på tingene:

- Et godt eksempel er i Nepal, hvor der er rigtig mange flyulykker. Der er det altså ikke nogen god idé at tage ud at flyve med et lille flyselskab. Mange af piloterne er ikke trænet til at flyve i bjergene, hvor vejret kan være rigtig dårligt.

Sikkerheden skærpes i lufthavne med direkte fly til USA
Sikkerheden skærpes i lufthavne med direkte fly til USA

Mange af ulykkerne skyldes netop dårligt vejr,

- Hvis man ikke kan finde et andet flyselskab, vil jeg i det mindste råde folk til at tjekke vejret inden man tager afsted, og så overveje om man vil tage risikoen. Man skal vide hvad det er man gør, siger han.

EU kommissionen anbefaler på deres hjemmeside, at man rådfører sig med sit pågældende rejsebureau om konsekvenser, hvis man har billetter til en af de selskaber, der er på den sorte liste.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx