Af Marc Nicholas Thygesen - 05/05-15 13:04; Opdateret: 05/05-15 13:40

Byt dit \Byt dit "lig" til kolde kontanter

På onsdag kan du skrotte din bil i en af Danmarks tre største byer og få 1500 i bytte for dit gamle køretøj.

storybild

(Billede: Khan Tariq Mikkel)

Danskerne har en dårlig vane med at efterlade deres brugte biler i naturen, hvor bilerne er til skade for miljøet. Det problem vil Miljøministeriet til livs med en ny kampagne, så bilerne i stedet indleveres til ophugning i bytte for en skrotpræmie til bilejeren.

Ekspert: Mobilepay i supermarkedet er kun begyndelsen
Ekspert: Mobilepay i supermarkedet er kun begyndelsen

Tal fra Miljøordning for bilers årsregnskab viser, at der i 2014 blev indleveret 2235 henstillede biler fra politi og kommuner.

Kvinde lod hund sidde i varm bil – betjent gav hende straf hun ALDRIG glemmer
Kvinde lod hund sidde i varm bil – betjent gav hende straf hun ALDRIG glemmer

Som et led i kampagnen vil miljøminister Kirsten Brosbøl (S) onsdag 6. maj uddele skrotpræmien på 1500 kroner til bilejere, der afleverer deres skrotbunke på Rådhuspladsen i København.

- Over 2000 biler bliver hvert år efterladt i naturen eller i vejkanten, og et ukendt antal bliver afleveret til uautoriserede ophuggere. Det skal vi have sat en stopper for, for det er skidt for miljøet, siger Kirsten Brosbøl.

- Vi har en god ordning, hvor bilejere kan aflevere udtjente køretøjer på en miljømæssig forsvarlig måde og gå derfra med 1500 kroner i hånden, og det skal vi have gjort bilejerne opmærksomme på, fortsætter miljøministeren.

Også i Aarhus og Odense vil der være såkaldte skrotspots, hvor udtjente køretøjer kan afleveres til ophugning. I alle tre byer begynder initiativet klokken 15 og slutter klokken 18.

I Aarhus kan du aflevere din bil ved Store Torv, mens bilen skal trilles til Flakhaven, hvis du befinder dig i Odense og vil aflevere din bil.

Beckham-fan? Ikke før du har købt denne bunke skrot
Beckham-fan? Ikke før du har købt denne bunke skrot

Miljøministeren vil samtidig modernisere den nuværende skrotningsordning over de næste to år ved blandt andet at digitalisere ordningen og gøre det nemmere at få udbetalt skrotpræmien.

- Skrotningsordningen får nu en overhaling, så den bliver mere brugervenlig. Ordningen er i gang med at blive digitaliseret, så det fremover bliver lettere at finde en autoriseret ophugger og komme af med sin gamle bil, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx