Af - 18/09-13 20:00; Opdateret: 19/09-13 07:20

Fagforening om TDCs rygepolitik: Ren Big BrotherFagforening om TDCs rygepolitik: Ren Big Brother

Fagforening kalder TDC's nye rygepolitik for firkantet, kontrollerende og på grænsen til ulovlig.

storybild

Fagforening kalder TDC's nye rygepolitik for firkantet, kontrollerende og på grænsen til ulovlig. (Billede: Frank B. Schmidt)

Som Metroxpress kunne skrive i går, har ledelsen i TDC, hen over over hovederne på de ansatte, besluttet en ny rygepolitik, der træder i kraft den 1. oktober.

LÆS OGSÅ: TDC: Du punger selv ud for din rygepause

Den nye rygeaftale betyder, at en smøg i arbejdstiden, udover i frokostpauser og såkaldte skemalagte pauser, koster 15 minutters ferie, 'opsparet frihed' eller overarbejde.

Ifølge næstformand i Dansk Metal Tele Øst, Carsten Dyring Nielsen, er den nye aftale undertrykkende og minder om overvågningssamfundet 'Big Brother', som man kender fra George Orwells roman '1984'.

- Jeg synes, den nye politik er meget firkantet og direkte inhuman. Tidligere har det været god latin, at medarbejderstyrken var mangfoldig. Nu skal alle rette ind efter det, som eliten kalder det rigtige, siger han.

Uærlig forhandling
Carsten Dyring Nielsen sidder samtidig som medarbejderrepræsentant i TDCs hovedsamarbejdsudvalg og har sammen med TDC's ledelse været med til at forhandle rygepolitikken for medlemmerne.

LÆS OGSÅ: Hidsig ryge-debat: Din e-penis må være vokset

Over for Metroxpress fortæller han, at der, i det flere måneder lange forhandlingsforløb, aldrig er blevet nævnt noget om de 15 minutter, som det per den 1. oktober koster at ryge én cigaret.

- Det blev aldrig nævnt – ikke én gang - at det skulle koste 15 minutter. Det blev vi først bekendt med i det skriv, vi fik for et par uger siden, siger han og understreger, at han ikke bliver overrasket, hvis det viser sig, at den nye aftale er i strid med overenskomsten.

- Hvis der kommer klager fra medlemmer, må vi jo kigge på, om det er et brud på reglerne, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx