Af - 28/02-16 16:06; Opdateret: 25/03-16 08:17

10 ting du skal spise for at holde dig smuk10 ting du skal spise for at holde dig smuk

I den nye bog 'Beauty Foods' får du råd til, hvad du skal spise for at holde sig skøn og smuk.

Bildstrecke im Grossformat »
- Den allervigtigste mad for din skønhed og sundhed er grønne grøntsager, forklarer Sally Walker. De indeholder nemlig flere næringsstoffer end noget andet mad. - Spinat, grønkål og rucola er fyldt med alle de gode ting, så leveren kan afgifte. Herudover indeholder de mange c-vitaminer, som er essentielt for en smuk hud, siger hun og fortsætter - Hvis man bare drikker en liter af grønne smoothies hver dag med minimum 300 gram grøntsager, vil man kunne se forskel på huden efter 14 dage. Indmad er rigtig godt, forklarer Sally Walker. - Indmad er en energi-bombe. Det er ret overset nu om dage, fordi mange ikke synes det er lækkert, men det giver masser a- og b-vitamin, siger hun. - Mørkfarvede grøntsager for eksempel bær indeholder mange enzymer og antioxidanter. Og det er med til at undgå ældning af huden, siger skønheds- og sundhedseksperten, og understreger at særligt solbær er gode. Det er vigtigt at få gode fedtstoffer, forklarer Sally Walker. - Fed fisk for eksempel laks indeholde gode fedtsyrer og fiskeolie. Det er godt, så man ikke tørrer ud. Hvis man er tør udvendigt, er det sandsynligvis fordi, at man også er det indvendigt, siger hun og tilføjer, at avocado også er rigtig godt. Oliven er fantastisk for huden, fordi den indeholder meget e-vitamin.. - Spis masser af olivenfrugt eller brug olien. Hvis man er løbet tør for sin yndlingscreme, kan man sagtens bruge olien fra køkkenet til huden, siger Sally Walker. Chiafrø er nummer seks på Sally Walkers liste over super gode fødevarer, som man kan spise for at holde sig skøn og smuk. - Rigtig mange har fået øjnene op for chiafrø. De er gode, fordi der er mange proteiner i dem, og det er vigtigt for at opbygge huden. Herudover skulle der være kalk svarende til flere glas mælk og mere omega-3 end en laksefilet. Krydderurter og i det hele taget krydderier er også med på listen. - Pr gram er krydderier meget koncentrerede på mineraler og vitaminer. Det kan man bruge i maden, men man kan også skylle ansigtet i afkog fra krydderurter, foreslår Sally Walker. Kokos anbefaler Sally Walker også. - Kokos er godt på uden på og indeni kroppen. Man kan for ekselpel bruge kokosolie. Det indeholder mange b-vitaminer som er godt, fordi det hjælper kroppen til at producere kollagen. Mango er en god anti-aging-frugt. - Mango kaldes for kongernes frugt. Den er fyldt med næringsstoffer og vitaminer. Det siges, at der findes 4000 forskellige og næsten alle af dem findes i mangoen, siger Sally Walker. - Æg indeholder alle vitaminer undtagen c-vitamin. Derfor er det en lille sundhedsbombe og rigtig godt for kroppen, siger Sally Walker. Hun forklarer at den er god til at afgifte leveren, og det er vigtigt for en smuk hud. - Hvis leveren ikke kan afgifte ordenligt, ses det i huden med det samme. Æg får leveren til at fungere bedre.

Spis masser af grønne grøntsager, det er råd nummer ét, hvis man spørger forfatterne bag bogen 'Beauty Foods', hvordan man holder sig smuk.

I bogen, der udkom i februar, giver skønheds- og sundhedseksperterne Laura Bonné og Sally Walker deres bud på 100 fødevarer, som på den ene eller anden måde gør dig smuk og hjælper med at fikse alt fra flossede negle til uren hud.

- Vejen til skønhed er gennem sundhed, og derfor satte vi de to elementer sammen, siger Sally Walker, der er den ene af forfatterne.

Hun mener, at vores mad er en af de vigtigste kilder til skønhed.

- Vi skal give kroppen næring for at den kan fungere. Men hvis den ikke får nok, vil den begynde at tage fra lagrene. Den tager næringstoffer fra muskler og hud. Derfor skal vi drukne den i næringsstoffer, så det ikke sker, siger Sally Walker.

Husker du Justin Biebers mystiske model? Så lækker er hun i dag
Husker du Justin Biebers mystiske model? Så lækker er hun i dag

I galleriet øverst kan du se de 10 vigtigste fødevarer, der ifølge Sally Walker holder dig skøn og smuk.

LÆS OGSÅ: Vogue: Hold øje med disse danske modeller i 2016

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din avocado moden på få minutter

LÆS OGSÅ: Spis piller med lort - og tab dig

LÆS OGSÅ: Hjælper forskrækkelse på hikke? Få svaret her

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Snart bliver Danmark ramt af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx