Af Sarah Andersen - 22/05-14 22:20

Nu gør dansk kvinde som Angelina Jolie og fjerner raske brysterNu gør dansk kvinde som Angelina Jolie og fjerner raske bryster

Efter to operationer falder hendes risiko for at blive ramt af kræft fra 80 til 5 procent

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Francois Mori)

I dag gik en 36-årig dansk kvinde i Angelina Jolies fodspor og fik fjernet begge sine raske bryster for at erstatte dem med implantater.

Inden operationen havde kvinden 80 pct. risiko for at blive ramt af kræft, men risikoen falder til 5 pct., når hun har fået fjernet sine bryster og æggestokke.

Det var en amerikansk kirurg, der første kniven på Skjeby Sygehyus, og hele operationen blev videotransmitteret til 75 danske læger og kirurgier.

Fik fjernet raske bryster: - Jeg traf det rigtige valg
Fik fjernet raske bryster: - Jeg traf det rigtige valg

En af dem var Peer Christiansen, og han peger på én bestemt grund til en stigende interesse for den slags operationer i USA.

- Angelina Jolie fik jo foretaget lige præcis denne operation, og der er ingen tvivl om, at det har haft en kæmpe effekt. Det skabte en stor opmærksomhed ikke kun blandt lægerne men også patienterne, siger Peer Christiansen, professor og kirurg ved Aarhus Universitetshospital, til Jyllands-Posten.

Han tror, at trenden snart vil sprede sig til Danmark.

Angelina Jolie: Jeg skal opereres igen
Angelina Jolie: Jeg skal opereres igen

- Jeg tror ikke, at der vil gå så lang tid, før den slags operationer kan foregå med danske læger. Jeg er sikker på, at denne metode vil blive taget op af danske kirurger indenfor ganske kort tid. Den slags breder sig hurtigt, når man har fået lukket op for det, siger han til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Dansk koncern står over for den...
bt.dk
Forskerne fik blod på tanden, da de...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx