Af Trine Steengaard Nielsen - 25/04-18 10:26

Kendt forsvarsadvokat: Derfor er forvaring den værste dom for Peter MadsenKendt forsvarsadvokat: Derfor er forvaring den værste dom for Peter Madsen

Onsdag den 25. april skal retten afgøre, om Peter Madsen er skyldig i drabet på den svenske journalist Kim Wall, og hvilken straf han i så fald skal have.

Henrik Stagetorn: Hvad er forskellen på en forvaringsdom og fængsel på livstid?

Efter 11 retsmøder i en af danmarkshistoriens mest omtalte drabssager mangler nu kun dommen at blive afsagt.

Under proceduren 23. april gjorde specialanklager Jakob Buch-Jepsen det klart, at han mener, at Peter Madsen skal spærres inde på ubestemt tid - enten ved fængsel på livstid eller forvaring.

Forsvarer Betina Hald Engmark forklarede, at hendes klient har begået fejl og handlet "fuldstændig irrationelt". Men hun bad i sin procedure i Københavns Byret retten om at frifinde ubådskaptajn Peter Madsen for anklagerne om drab og seksuel mishandling og idømme ham fængsel i et halvt år for partering af liget.

Bliver man dømt for at have slået nogen ihjel i Danmark, så er der tre muligheder for straf: En fængselsstraf, der enten kan være tidsbestemt på mellem fem og 16 år eller på livstid, en behandlingsdom eller en forvaringsdom.

Henrik Stagetorn, der er advokat og partner i Stagetorn Advokater, forklarer, at forvaring sandsynligvis vil være den værste straf for Peter Madsen.

I videoen ovenfor kan du høre Henrik Stagetorns forklaring hvorfor samt høre forskellen på en forvaringsdom og fængsel på livstid.

Peter Madsen er tiltalt for at have planlagt, at han under sejladsen 10. august i fjor ville mishandle og dræbe den svenske journalist Kim Wall.

Peter Madsen nægter sig skyldig i seksuelt overgreb og drab, men han har erkendt at have parteret Kim Walls lig. Peter Madsen hævder, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning ved 23-tiden, mens han selv var på ubådens dæk, og at han den efterfølgende morgen i en form for choktilstand parterede liget.

Retssagen mod Peter Madsen begyndte d. 8. marts 2018, og der falder i dag 25. april dom i sagen.

Øverst i videoen kan du høre forsvarsadvokat Henrik Stagetorn forklare, hvorfor forvaring er den værste dom for Peter Madsen.Herunder kan få et overblik over ubådssagen i korte træk

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Thomas Skovs far er død efter langt...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx