Af Ritzau - 03/11-16 15:13; Opdateret: 03/11-16 18:26

Politi sætter ind mod spritbilister på J-dagPoliti sætter ind mod spritbilister på J-dag

Torsdag til søndag tjekker politiet i hele landet bilisters alkoholpromille. Anledningen er årets julebryg.

storybild

Spirituspåvirkede bilister er involveret i hver femte dødsulykke. Fra torsdag til søndag gennemfører politiet en målrettet indsats mod spiritus i hele landet i forbindelse med J-dag. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Når årets juleøl traditionen tro lanceres på J-dag, som i år er fredag 4. november, bliver der indtaget masser af alkohol.

Men for mange juleøl blandet med bilkørsel er en dårlig cocktail. Derfor har politiet igen i år en målrettet indsats mod spirituskørsel i dagene omkring J-dag.

- Politiet vil være synlige på veje rundt om i hele landet i dagene omkring J-dag, og ud over spirituspåvirkning vil vi også kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin, siger Erik Terp Jensen, centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en skriftlig kommentar.

Det bliver fra torsdag til søndag, at politiet vil tjekke bilister for alkohol-, narko- og medicinpåvirkning i forbindelse med lanceringen af juleøllen.

Antallet af sigtelser for spritkørsel ved J-dag har nogenlunde været det samme de seneste år, oplyser politiet.

Sidste år blev 37 bilister taget med for meget alkohol i blodet i forbindelse med kontrollen omkring J-dag. Desuden blev seks taget for at køre påvirket af narko eller medicin.

Erik Jensen opfordrer til, at man, allerede inden festen begynder, aftaler, hvem der kører hjem, eller lader bilen stå og tager bus eller taxi hjem.

Alkohol fylder nemlig stadig i statistikken for dødsulykker i trafikken.

- Selv om udviklingen går den rigtige vej, viser statistikken desværre fortsat, at spirituspåvirkede bilister er involveret i hver femte dødsulykke, siger Erik Terp Jensen.

Når julefrokosttiden begynder i december vil politiet have en lignende indsats.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx