Af - 06/01-14 19:00

Lykkepiller gjorde jeg ville tage mit livLykkepiller gjorde jeg ville tage mit liv

I december 2012 havde lærling, Peter Horn Larsen, det skidt. Han var stresset på grund af private og arbejdsmæssige problemer og sov dårligt.Men da han fik lykkepiller gik det for alvor galt.

storybild

Peter Horn Larsen fik i 2012 lykkepiller, og herefter gik det alvor galt. (Billede: Privatfoto)

Hans læge gav ham lykkepillerne, Sertralin, som han selv den dag i dag lider under af bivirkninger fra, selvom han kun tog dem i fire dage.

- Allerede den første nat vågnede jeg med panikangst, jeg var vildt bange og havde dengang aldrig oplevet noget lignede, fortæller han til Metroxpress.

Næste morgen ringede Peter Horn Larsen til sin læge, som fortalte, at det var helt normalt og ville gå over. Og da han to dage senere også fik meget konkrete selvmordstanker ringede han igen, men blev igen afvist.


- Bivirkningerne gjorde, at jeg kunne ikke se anden udvej end at tage mit eget liv. Det endte med at lægen sagde jeg kunne få noget medicin mod angst, men jeg turde ikke tage mere medicin fra hende, for jeg havde fundet både en bro jeg ville springe fra og et sted jeg ville kaste mig ud foran et tog, så jeg var bange for hvad jeg kunne finde på, fortæller han.

Men angsten og nu lejlighedsvise selvmordstanker har aldrig siden sluppet sit tag i ham - trods han har gået i kognitiv terapi siden:

- Terapien hjælper mig meget. Jeg har også fået forståelse for, at jeg hverken var angst eller deprimeret oprindeligt, som lægen sagde. Men samtidigt må jeg også erkende, at Sertralinen har skadet mig meget. Og jeg vil på det stærkeste advare alle mod dem.

Peter Horn Larsen har sidste år brugt mange tusinde kroner på terapi. Og selv om han er under uddannelse vil han hellere det end prøve en ny medicin:

- Jeg er færdig med medicin. Lægerne kan beholde den for sig selv, for jeg stoler ikke mere på dem. Først giver de mig en medicin, jeg slet ikke skal have. Og når det så går helt galt med bivirkningerne afviser de mig, hævder det er helt normalt og vil ikke engang se på mig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx